Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Προσαγωγές υπόπτων για συμμετοχή στους «Πυρήνες της Φωτιάς»



Στην προσαγωγή δύο Ελλήνων, γύρω στα 30, από την Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Στην προσαγωγή δύο Ελλήνων, γύρω στα 30, από την Σταυρούπολη της Θεσσαλονίκης στην Αθήνα προχώρησε η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκειμένου να εξεταστούν ως ύποπτοι για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».

Επίσης αναμένεται να εξεταστεί η συμμετοχή τους στις πρόσφατες τρομοκρατικές επιθέσεις για τις οποίες υπήρξε ανάληψη ευθύνης ως επιμέρους ενέργειες του γενικευμένου σχεδίου «Φοίνικας», το οποίο περιελάμβανε βομβιστικές επιθέσεις σε δύο οχήματα σωφρωνιστικών υπαλλήλων και αποστολή παγιδευμένου φακέλου σε απόστρατο ανώτατο αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τις βομβιστικές επιθέσεις στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού στη Δάφνη στις 7/6/2013, στο αυτοκίνητο σωφρονιστικού υπαλλήλου στο Άργος στις 12/6/13 και την αποστολή παγιδευμένου φακέλου στον τέως διευθυντή της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ο οποίος όμως ανεφλέγη και στη συνέχεια εξουδετερώθηκε με ελεγχόμενη έκρηξη, στο κέντρο διανομής των ΕΛΤΑ στο Κρυονέρι Αττικής.

Η τελευταία ενέργεια εστίασε τις έρευνες της Αντιτρομοκρατικής στην Θεσσαλονίκη, αφού ο φάκελος είχε σταλεί από εκεί.

Σημειώνεται πως το απόγευμα με προκήρυξή της η «Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία – Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI-IRF)- Κομάντο Mauricio Morales» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του φακέλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Αντιτρομοκρατική ερευνά διαμέρισμα στη Σταυρούπολη.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Κοσμοσυρροή στην αγορά του Περιστερίου για τις χριστουγεννιάτικες αγορές

Peristeri News

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 21/12 – Το εορταστικό ωράριο

Peristeri News

Επιχείρηση διάσωσης 539 μεταναστών στη Γαύδο

Peristeri News

Leave a Comment