Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Υπό επανεξέταση το πρόγραμμα της Κύπρου



Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Νίκος Αναστασιάδης την παράγραφο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των «27» για την Κύπρο, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα των επαφών και των συζητήσεων που είχε με Ευρωπαίους εταίρους.

Πολύ σημαντική χαρακτήρισε ο Νίκος Αναστασιάδης την παράγραφο των συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής των «27» για την Κύπρο, τονίζοντας ότι είναι αποτέλεσμα των επαφών και των συζητήσεων που είχε με Ευρωπαίους εταίρους.

Συγκεκριμένα, οι «27» ηγέτες κάλεσαν το Συμβούλιο και την Ευρωβουλή να εξετάσουν τις δυνατότητες που παρέχονται μέσω του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου για οικονομική συνδρομή της Κύπρου, ώστε να αντιμετωπίσει τη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

Είναι ιδιαίτερης σημασίας, είπε ο Κύπριος πρόεδρος, το ότι καλούνται τα δύο αυτά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρουν τρόπους για να μην υπάρξει διάκριση σε βάρος της Κύπρου.

Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ από τις Βρυξέλλες, ο Ν. Αναστασιάδης σε δηλώσεις του υπενθύμισε ότι το Φεβρουάριο είχαν ληφθεί αποφάσεις που ευνοούσαν την Ισπανία, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. Οι Ευρωπαίοι ηγέτες με την παράγραφο 18 στα συμπεράσματα ζητούν να προσαρμοστούν ανάλογα και τα προγράμματα για την Κύπρο.

Παράλληλα, όπως σημείωσε ο Κύπριος πρόεδρος, τέθηκε και το ζήτημα της αύξησης της συγχρηματοδότησης προς τη Λευκωσία, που ήδη αποφασίστηκε για τη γεωργία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Leave a Comment