Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Χ. Θεοχάρης: Η συντριπτική πλειοψηφία θα πληρώσει μικρότερο φόρο



Δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων.

Η συντριπτική πλειοψηφία των φορολογουμένων, δηλ. μισθωτοί και συνταξιούχοι, θα πληρώσει φέτος μικρότερο φόρο, σε σύγκριση με τον περυσινό, δήλωσε ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χ. Θεοχάρης.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι γίνεται προσπάθεια και είναι πολύ πιθανό να δοθούν από τις τράπεζες τα στοιχεία με τους τόκους του 2012 στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι εφόσον δεν υπάρχει μέχρι στιγμής συμφωνία οι φορολογούμενοι θα πρέπει να μεταβούν στα τραπεζικά υποκαταστήματα για να παραλάβουν τις σχετικές βεβαιώσεις.

Αναφορικά με το διαχωρισμό στην περίπτωση που υπάρχει συνδικαιούχος σε τραπεζικό λογαριασμό, διευκρίνισε ότι θα αποφασίζουν οι ίδιοι οι φορολογούμενοι ποιος από τους συνδικαιούχους θα δηλώσει τους τόκους.

Σε κάθε περίπτωση η αναγραφή είναι υποχρεωτική στη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τόκους άνω των 250 ευρώ από καταθέσεις.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τον κ. Θεοχάρη, έχουν υποβληθεί 12.000 δηλώσεις, ενώ την πρώτη ημέρα 1.290 φορολογούμενοι έσπευσαν να δηλώσουν τα εισοδήματά τους.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Έγινε η κλήρωση για την ετήσια φορολοταρία 2025

Peristeri News

Καταβλήθηκε η πρώτη δόση του επιδόματος θέρμανσης

Peristeri News

Τελειώνει ο χρόνος για την εξόφληση στα τέλη κυκλοφορίας 2026

Peristeri News

Leave a Comment