Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Νέα ΜΕΡΑ: Η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με επικοινωνιακά τερτίπια



Με αφορμή τα στοιχεία της ανεργίας που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat , ο Γραμματέας Οργανώσεων και Κινημάτων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Νίκος Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση.

Με αφορμή τα στοιχεία της ανεργίας που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat , ο Γραμματέας Οργανώσεων και Κινημάτων του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Νίκος Δρίτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Όσο και να προσπαθεί η κυβέρνηση και ο υπουργός Εργασίας κ. Γ. Βρούτσης μέσω των συστημάτων καταγραφής της ανεργίας (ΕΡΓΑΝΗ, ΣΕΠΕ) να πείσει τον ελληνικό λαό ότι η ανεργία μειώνεται, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι. Σύμφωνα και με τα στοιχεία της Eurostat τα ποσοστά της ανεργίας αυξάνονται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς. Ειδικότερα στην Περιφέρεια τα ποσοστά είναι εφιαλτικά. Την ίδια ώρα, οι μειώσεις μισθών κανένα θετικό αντίκτυπο δεν έχουν στη μείωση της ανεργίας των νέων, με αποκορύφωμα την περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας που το ποσοστό φτάνει το 72,5% -το μεγαλύτερο στην ΕΕ!!

Έστω και την ύστατη ώρα, επιβάλλεται η συγκυβέρνηση να εγκαταλείψει τις επικοινωνιακές φιέστες και τις «ανάσες αισιοδοξίας» που προσπαθεί τεχνηέντως να καλλιεργήσει μέσα από τις δήθεν αποκρατικοποιήσεις και τα ταξίδια στο εξωτερικό. Πρέπει να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα εθνικό σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας ώστε να αντιμετωπιστεί η ανεργία και η εξαθλίωση των πολιτών.»


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Άρση της βουλευτικής ασυλίας της

Peristeri News

Βουλή: Με 159 «ναι» εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός 2026

Peristeri News

Leave a Comment