Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον γ.γ. του ΑΚΕΛ



Α. Κυπριανού: Ανησυχία για βεβιασμένες ενέργειες στο Κυπριακό

Την έντονη ανησυχία του για τις αποφάσεις που επέβαλε η Ε.Ε. στην Κύπρο, αποφάσεις που, όπως είπε, θα έπρεπε να προβληματίζουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες με παρόμοια προβλήματα, εξέφρασε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ. Κυπριανού τόνισε ότι η λύση που επιλέχθηκε καταστρέφει την κυπριακή οικονομία και την επιχειρηματικότητα στη χώρα, και δείχνει, όπως παρατήρησε, μία διαφοροποίηση της στάσης της Ε.Ε. αναφορικά με τον τρόπο επίλυσης των προβλημάτων στον τραπεζικό τομέα.

«Αναζητάμε μια εναλλακτική επιλογή για να ξεφύγουμε από τον ασφυκτικό εναγκαλισμό του μνημονίου», πρόσθεσε ο γ.γ. του ΑΚΕΛ, ενώ δεν έκρυψε την ανησυχία του για το ενδεχόμενο, μετά τις οικονομικές εξελίξεις στην Κύπρο, να υπάρξει και «βεβιασμένη» λύση στο Κυπριακό, ένα θέμα που όπως είπε, έχει να κάνει με την επιβίωση του κυπριακού λαού.

«Υπάρχουν έντονες ανησυχίες για ενδεχόμενη προσπάθεια από διάφορες πλευρές και σε αυτό το ζήτημα να υπάρξει μια βεβιασμένη ενέργεια, που να οδηγήσει στην επιβολή λύσης και στο Κυπριακό, η οποία να συγκρούεται με αυτά τα οποία έχουν μέχρι σήμερα αποφασισθεί», επεσήμανε.

Καταλήγοντας, ο κ. Κυπριανού σημείωσε ότι η συζήτηση με τον έλληνα Πρωθυπουργό έγινε σε «πολύ φιλικά πλαίσια», δηλώνοντας παράλληλα ότι «η Ελλάδα παραμένει το βασικότερο στήριγμα του κυπριακού λαού στον αγώνα που δίνει για την απελευθέρωση και την επανένωση» του νησιού.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Νέες τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο

Peristeri News

Εξι νέους Γενικούς Γραμματείς σε τρία υπουργεία ανακοίνωσε το Μαξίμου

Peristeri News

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο

Peristeri News

Leave a Comment