Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Και οι γιαγιάδες έχουν το… κοινωνικό τους δίκτυο



Το Gransnet χρηματοδοτείται από φιλανθρωπικό ίδρυμα.

Ένα νέο κοινωνικό δίκτυο για άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών εγκαινιάστηκε, σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC. Ο λόγος για το Gransnet.

Η ονομασία του νέου κοινωνικού δικτύου παραπέμπει στην αγγλική λέξη grandmother, που σημαίνει «γιαγιά».

Το εγχείρημα χρηματοδοτείται από το φιλανθρωπικό ίδρυμα Nominet Trust. Το ίδρυμα παρέχει κονδύλια για ανάπτυξη σε τεχνολογικές εφαρμογές με κοινωνικούς σκοπούς.

Ήδη, η νέα ιστοσελίδα έχει προσλάβει 20 «τοπικούς διαχειριστές», όλοι τους άνω των 50 ετών.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μόνο στη Μεγάλη Βρετανία, περίπου 7,5 εκατομμύρια άνθρωποι δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τους διαδίκτυο. Μάλιστα, το 40% αυτών είναι ηλικίας άνω των 75 ετών.

Πιλοτικά, η εφαρμογή θα ξεκινήσει να λειτουργεί σε διάφορες περιοχές της Βρετανίας, όπως το Μπλάκπουλ, το Εδιμβούργο, το Οξφορντσάιρ και το Ουόρθινγκ.

Μαθήματα, εθελοντικές δράσεις και λοιπές ψυχαγωγικές δραστηριότητες θα γίνονται γνωστές στους ηλικιωμένους μέσω του Gransnet.

Ανάμεσα στους πρώτους γνωστούς στο ευρύ κοινό χρήστες του νέου ιστότοπου περιλαμβάνονται η συγγραφέας Κάθι Λετ, η παρουσιάστρια της τηλεόρασης Τζούντι Φίνεγκαν καθώς και ο ηθοποιός Τίμοθι Σπαλ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2025

Peristeri News

Οι χρήστες του TikTok θα ελέγχουν τι ΑΙ βλέπουν

Peristeri News

Εκτός λειτουργίας πολλές ιστοσελίδες, «έπεσε» το Cloudflare

Peristeri News

Leave a Comment