Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο προχώρησε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα, η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Δαμανάκη.
Σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Κομισιόν κ. Μπαρόζο προχώρησε αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την ηλεκτρονική οδηγία των υπηρεσιών ασφαλείας της Κομισιόν σχετικά με την Ελλάδα, η Ελληνίδα Επίτροπος κ. Δαμανάκη.
Με σημερινή της Επιστολή προς τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής η κ. Δαμανάκη εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία της για την ηλεκτρονική αυτή ταξιδιωτική οδηγία των υπηρεσιών της Κομισιόν, την οποία αγνοούσε.
Ζητεί να ενημερωθεί αναλυτικά για τους λόγους και τις διαδικασίες έκδοσής της. Στην επιστολή της επίσης η κυρία Δαμανάκη επισημαίνει ότι η Ελλάδα είναι χώρα ειρηνική και ασφαλής για κάθε Ευρωπαίο και διεθνή αξιωματούχο, με ζωντανές και διαχρονικές παραδόσεις φιλοξενίας προς κάθε πολίτη. Το ερώτημα πλέον είναι αν θα υπάρξει αντίδραση και από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης στις πρωτοφανείς αυτές οδηγίες της Κομισιόν για την Ελλάδα.
Συστάσεις
- Πριν ξεκινήσετε, ενημερώστε την Αντιπροσωπεία και τη Διεύθυνση Ασφαλείας που θα ασχολείται με τις αποστολές στη χώρα.
- Λόγω των συχνών απεργιών, να είστε έτοιμοι να αλλάξετε τα σχέδια ταξιδιού ή των μεταφορικών μέσων.
- Για πληροφορίες σχετικά με το ενδεχόμενο ακύρωσης πτήσεων, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος.
- Όσον αφορά τις απεργίες μαζικής μεταφοράς (μετρό, λεωφορεία, ταξί, κλπ.), η ρεσεψιόν του ξενοδοχείου σας θα πρέπει να είναι σε θέση να παρέχει αξιόπιστη, ενημερωμένη πληροφόρηση.
- Μείνετε μακριά από τις διαμαρτυρίες και διαδηλώσεις.
- Σας συμβουλεύουμε να μην πάτε κοντά ή μέσα σε διαδηλώσεις, προκειμένου να αποκτήσετε πρόσβαση στο κτίριο όπου έχει προγραμματισθεί η συνάντησή σας. Αν χρειαστεί ακυρώσετε την συνάντηση σας.
- Να γνωρίζετε και να αποφεύγετε μέρη όπου μαζεύονται ή διέρχονται συνήθως οι διαδηλωτές, όπως το Σύνταγμα, την Ομόνοια, την Κλαυθμώνος και τις περιοχές των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου.
- Εάν βρεθείτε κατά τυχαίο τρόπο στη μέση μιας διαδήλωσης, αποφύγετε να τραβήξετε την προσοχή και αναζητήστε καταφύγιο στην πλησιέστερη εμπορική εγκατάσταση.
- Αν μια διαδήλωση εμποδίζει την έξοδό σας από τους χώρους συνάντησης, περιμένετε.
- Μην στέκεστε δίπλα σε παράθυρα ή στην είσοδο του κτιρίου, παρατηρώντας την διαδήλωση. Η παρουσία σας μπορεί να προκαλέσει επιθετική αντίδραση από τους διαδηλωτές.
- Κλείστε τα παράθυρα της αίθουσας στην οποία βρίσκεστε, έτσι ώστε να μην επηρεάζεται από την πιθανή χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.

