Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διατροφικό σκάνδαλο και για τη Nestle



H Nestle απέσυρε από τις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας γεύματα ζυμαρικών με κιμά μετά τον εντοπισμό κρέατος με DNA αλόγου.

H Nestle – η μεγαλύτερη εταιρεία παρασκευασμάτων φαγητού παγκοσμίως – απέσυρε από τις αγορές της Ιταλίας και της Ισπανίας γεύματα ζυμαρικών με κιμά μετά τον εντοπισμό κρέατος με DNA αλόγου.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στο BBC ότι η Nestle εντόπισε πρόβλημα με τον βασικό της προμηθευτή στην Γερμανία. Κατ’ επέκταση, η ελβετική εταιρεία διέκοψε την ροή κρέατος προς τα εργοστάσιά της από έναν γερμανικό προμηθευτή. Επίσης, με ανακοίνωση της εταιρείας στην επίσημη ιστοσελίδα εντοπίστηκε πρόβλημα και με τον προμηθευτή από το Βέλγιο, την HJ Schypke, θυγατρική της JBS Toledo.

Η Nestle αποτελεί τον τελευταίο κρίκο της αλυσίδας του διατροφικού σκανδάλου που έχει ξεσπάσει στην Ευρώπη εδώ και λίγες εβδομάδες. Σύμφωνα, πάντως, με το Γραφείο Τύπου της πολυεθνικής εταιρείας τα ίχνη κρέατος αλόγου που βρέθηκαν σημειώθηκαν σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση και συγκεκριμένα by I Want This” href=”http://www.zougla.gr/kosmos/article/sti-dini-tou-diatrofikou-skandalou-ke-i-nestle”>Δευτέρα να αποσύρει από τα ράφια 9 διαφορετικά προϊόντα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την προσωρινή απαγόρευση προώθησης στα super market κατεψυγμένων προϊόντων.

Στο μεταξύ, στη Βρετανία και την Γερμανία οι αρμόδιες Αρχές αποφάσισαν να εντατικοποιήσουν τους ελέγχους σε ανάλογα κατεψυγμένα προϊόντα.

Ένα σύντομο χρονικό του διατροφικού σκανδάλου:

– Στα μέσα Ιανουαρίου οι Αρχές της Ιρλανδίας ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν ίχνη κρέατος αλόγου σε burgers αλυσίδας super market βρετανικών συμφερόντων.

– Κρέας αλόγου βρέθηκε σε μεγάλη περιεκτικότητα μετά από ελέγχους εντατικούς ελέγχους που διενεργήθηκαν σε κατεψυγμένα προϊόντα στη Βρετανία, την Γαλλία και την Σουηδία.

– Εκφράστηκαν έντονες ανησυχίες για το πέρασμα στην διατροφική αλυσίδα ενός φαρμάκου που δίνεται στα άλογα και θα μπορούσε να αποδειχθεί επιβλαβές για την υγεία των καταναλωτών.

– Τα ίχνη του ύποπτου κρέατος «δείχνουν» μία διαδρομή μεταξύ Γαλλίας, Κύπρου, Ολλανδίας και Ρουμανίας ενώ αυτή δεν θεωρείται καθόλου συμπτωματική αλλά μάλλον στα όρια της εγκληματικής οργάνωσης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού της Λιβύης

Peristeri News

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Leave a Comment