Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Eκδήλωση ενημέρωσης της Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Περιστερίου



Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στις 5:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Κεντρικού Δημαρχείου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί η 3η κατά σειρά εκδήλωση ενημέρωσης – κινητοποίησης, με θέμα «Τα Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και οι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους ανέργους και όλους τους πολίτες – τρόποι άμυνας».

Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013, στις 5:30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του Κεντρικού Δημαρχείου Περιστερίου, θα πραγματοποιηθεί η 3η κατά σειρά εκδήλωση ενημέρωσης – κινητοποίησης, με θέμα «Τα Συνταγματικά δικαιώματα των πολιτών και οι υποχρεώσεις της Πολιτείας προς τους ανέργους και όλους τους πολίτες – τρόποι άμυνας».

Κεντρικό θέμα της δραστηριότητας είναι να ενημερωθούν οι πολίτες για τα δικαιώματά τους και τις υποχρεώσεις της Πολιτείας που πηγάζουν από το Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Δίκαιο, να εντοπισθούν οι αυθαιρεσίες της πολιτείας κατά των πολιτών και να ενημερωθούν οι πολίτες για τους τρόπους άμυνας που πρέπει να χρησιμοποιούν (φορολογία, διακοπές ρέυματος, κοινωνικές παροχές, αυθαίρετες διοικητικές αποφάσεις κ.λπ) ώστε να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.

Η διαδικασία θα περιλλαμβάνει ενημέρωση από νομικούς και θα ακολουθήσει κύκλος ερωτήσεων και απαντήσεων για προβλήματα που θα τεθούν από τους πολίτες.

Προτρέπουμε τους συμπολίτες μας, στο μεσοδιάστημα πραγματοποίησης της εκδήλωσης της 10ης Φεβρουαρίου, να επισκεφθούν την ιστοσελίδα του Εθνικού Τυπογραφείου και να «κατεβάσουν» www.et.gr τα παρακάτω Φύλλα Εφημερίδας Κυβερνήσεως (Φ.Ε.Κ.) που περιλλαμβάνουν τις αναθεωρήσεις και την υφιστάμενη μορφή του Συντάγματος.

Προς βοήθεια των συμπολιτών μας, παρακάτω γράφονται αναλυτικά τα ΦΕΚ που πρέπει να αναζητηθούν :

– 1ο μεταπολιτευτικό Ελληνικό Σύνταγμα : ΦΕΚ Α 111 / 9 Ιουνίου 1975

– 2ο μεταπολιτευτικό Ελληνικό Σύνταγμα : ΦΕΚ Α 23 / 14 Μαρτίου 1986

– 3ο μεταπολιτευτικό Ελληνικό Σύνταγμα : ΦΕΚ Α 85 / 18 Απριλίου 2001

– 4ο μεταπολιτευτικό Ελληνικό Σύνταγμα : ΦΕΚ Α 120 / 27 Ιουνίου 2008

Προσκαλούμε όλους τους Περιστεριώτες και Φορείς του Περιστερίου και όχι μόνο, να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της ΣΕΠΠ, με παρουσία και προτάσεις ώστε παράλληλα, με σύνθεση όλων των δυνάμεων, να επιτύχουμε την συνολική ενεργοποίηση της κοινωνίας ώστε να προταθούν και να επιβληθούν λύσεις στα άμεσα προβλήματά όλων, ΧΩΡΙΣ επαγγελματίες πολιτικούς και κόμματα. Προτάσεις για δράσεις ΤΩΡΑ !

Η Συντονιστική Επιτροπή Πολιτών Περιστερίου, δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία του Συλ. Εργ. Δήμου Περιστερίου και αποτελείται από εθελοντές πολίτες και φορείς πολιτών, με στόχο την άμεση οργάνωση δράσεων και κινητοποιήσεων, προκειμένου να βοηθηθούν συμπολίτες μας που τελούν σε αδυναμία, να αναδειχθούν τα προβλήματα που εξαιτίας των μνημονίων βασανίζουν τους Περιστεριώτες, και να συγκροτηθεί κίνημα ενεργών πολιτών, το οποίο και θα προτείνει και θα απαιτήσει άμεσες πολιτικές λύσεις, ΤΩΡΑ. Οι ανακοινώσεις της ΣΕ-ΣΕΠΠ θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου (www.sedip.gr) και σε κάθε άλλο διαθέσιμο ιστότοπο ή blog του διαδικτύου, τοπικού ή ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Οι Συμμετέχοντες και Διοργανωτές

Συντονιστική Επιτροπή – ΣΕΠΠ, Οι Φορείς Πολιτών του Περιστερίου, Ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περιστερίου


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Θετικός σε αλκοτέστ ο πρώην βουλευτής Διαμαντής Καραναστάσης

Peristeri News

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Peristeri News

Καταγγελία για προβολή ακατάλληλου υλικού σε σχολείο στο Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment