Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον τα κρούσματα λεηλασιών και κλοπών στα σχολεία του Δήμου Περιστερίου!
Καθημερινό φαινόμενο αποτελούν πλέον τα κρούσματα λεηλασιών και κλοπών στα σχολεία του Δήμου Περιστερίου!
Άγνωστοι ξημερώματα της 5ης Φεβρουαρίου εισέβαλαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά στο 4ο Δημοτικό Σχολείο και αποτελείωσαν το έργο που άφησαν στη μέση την προηγούμενη βραδιά.
Έσπασαν την πόρτα εισόδου στα γραφεία των δασκάλων, αναποδογύρισαν ότι βρήκαν μπροστά τους, έκλεψαν ηχοακουστικό σύστημα.
Στη συνέχεια παραβίασαν τα ρολά εισόδου για τις αίθουσες διδασκαλίας και ολοκλήρωσαν πραγματοποιώντας συνολικές καταστροφές μέσα σε αυτές.
Φεύγοντας αποτύπωσαν την επιτυχία τους με γραπτό μήνυμα πάνω σε πίνακα.
Το γεγονός καταγγέλει ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Περιστερίου «Έλλη Αλεξίου», αναφέροντας:
Πολλά θα μπορούσαμε να γράψουμε για αυτό το γεγονός. Πολλές φορές έχουμε αναδείξει το πρόβλημα! Δεν πάει άλλο! Θα προστατεύσουμε τις δημόσιες δομές εκπαίδευσης, που ανάμεσα στα τεράστια κοινωνικά προβλήματα εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές δίνουμε καθημερινά τη μάχη της γνώσης και της μόρφωσης. Στέλνουμε μήνυμα σε αυτούς, που για δικούς τους λόγους έχουν βάλει σε εφαρμογή συγκεκριμένο σχέδιο επίθεσης στα δημόσια σχολεία, ότι θα βρουν μπροστά τους το ενιαίο μέτωπο εκπαιδευτικών, γονιών, μαθητών και όλων των εργαζομένων στα πλαίσια του ανυποχώρητου αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.
Ζητάμε άμεσα να υλοποιηθεί η δέσμευση της δημοτικής αρχής για εγκατάσταση συστημάτων συναγερμού σε όλες τις σχολικές μονάδες, να προσληφθούν μόνιμοι φύλακες, να διατεθεί η δημοτική αστυνομία στην υπηρεσία φύλαξης των σχολείων και να συζητηθεί άμεσα το συγκεκριμένο θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το Δ.Σ. του Συλλόγου θα παρακολουθήσει το γεγονός και θα επανέλθει με συγκεκριμένο πλαίσιο άμεσων ενεργειών.

