Viber
PeristeriNews.gr
Πολιτική

Αντ.Σαμαράς: Μεγάλο ζητούμενο οι νέες θέσεις εργασίας (v)



«Το στοίχημα λοιπόν τώρα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα, να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει και να προσελκύσουμε πάνω απ΄όλα επενδύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στην παρουσία του προγράμματος δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013.

«Το στοίχημα λοιπόν τώρα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα, να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει και να προσελκύσουμε πάνω απ΄όλα επενδύσεις», τόνισε ο πρωθυπουργός στην παρουσία του προγράμματος δράσεων του υπουργείου Ανάπτυξης για το 2013. «Η παρουσία μου στην ανακοίνωση των δράσεων του υπουργείου υποδομών και Ανάπτυξης για το 2013, υποδηλώνει την πρωταρχική σημασία που η κυβέρνηση αποδίδει στην ανάκαμψη της οικονομίας», δήλωσε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε:«Το 2012 με σκληρή προσπάθεια και χάρη στις πολύ μεγάλες θυσίες του ελληνικού λαού εξασφαλίσαμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη αλλά και αποκαταστήσαμε την αξιοπιστία της χώρας μας. Το βελτιωμένο αυτό κλίμα το βιώνουμε σε όλες τις διεθνείς μας επαφές. Το αναγνωρίζουν οι εταίροι μας, όπως πλέον οι πάντες αναγνωρίζουν την ανάγκη την ξεκάθαρη να καταπολεμήσουμε την πρωτόγνωρη ύφεση την πολύ μεγάλη ανεργία, ιδιαίτερα την ανεργία που χτυπάει τα νέα παιδιά. Το στοίχημα λοιπόν τώρα είναι να αξιοποιήσουμε το κλίμα, να αξιοποιήσουμε τις μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν γίνει και να προσελκύσουμε πάνω απ΄όλα επενδύσεις.

«Στόχος απαραίτητος, αλλά και δύσκολος σ΄ένα ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον. Αυτό θα το κάνουμε με συγκεκριμένα “χρονο-στοχοδιαγράμματα”, θα προσελκύσουμε επενδύσεις, όχι με ευχές και δημόσιες σχέσεις, αλλά με συγκεκριμένα ουσιαστικά βήματα. Ομως οι επενδύσεις προαπαιτούν ρευστότητα, η οποία θα προέλθει από την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και την επιστροφή των καταθέσεων που έχει ήδη ξεκινήσει. Οι επενδύσεις προαπαιτούν διαρθρωτικές αλλαγές, έγιναν όπως είπα πολλές, προχωράμε ακόμη περισσότερο με στόχο να γίνει η ελληνική οικονομία ακόμη πιο ανταγωνιστική και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που είναι το μεγάλο ζητούμενο. Τέλος το κράτος θα συμβάλει στην ανάπτυξη και προώθηση ιδιωτικοποιήσεων των μεγάλων έργων και της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξι νέους Γενικούς Γραμματείς σε τρία υπουργεία ανακοίνωσε το Μαξίμου

Peristeri News

Μητσοτάκης σε αγρότες: Ναι στον διάλογο, αλλά όχι στο παράλογο

Peristeri News

ΟΠΕΚΕΠΕ: «Πέρασε» με 159 «ναι» από τη Βουλή η ένταξη του στην ΑΑΔΕ

Peristeri News

Leave a Comment