Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ, σε δηλώσεις που έκανε από τη Μαλαισία, εξέφρασε την επιθυμία για μία «πραγματική λύση» για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους.
Την επιθυμία της να εξευρεθεί μία «πραγματική λύση» για την Ελλάδα, η οποία θα περιλαμβάνει και το θέμα της βιωσιμότητας του χρέους, παρά μία «γρήγορη λύση», εξέφρασε η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.
Σε δηλώσεις που έκανε από τη Μαλαισία, η επικεφαλής του ΔΝΤ πρόσθεσε πως όλοι οι εταίροι της Ελλάδας έχουν τον ίδιο στόχο: να επαναφέρουν σε τροχιά το πρόγραμμα ανάκαμψης της χώρας.
Πάντως, η διαμάχη μεταξύ των κυβερνήσεων της Ευρωζώνης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για τους τρόπους μείωσης του ελληνικού χρέους σε βιώσιμα επίπεδα παραμένει, εντείνοντας τις ανησυχίες για αναζωπύρωση της κρίσης.
Σε περίπτωση που οι δύο πλευρές δεν καταφέρουν να καταλήξουν σε συμβιβαστική λύση, τότε το ΔΝΤ θα μπορούσε να αποχωρήσει από το δανειακό πρόγραμμα της Ελλάδας, πράγμα που σημαίνει ότι η Ευρωζώνη θα πρέπει να συνεισφέρει με περισσότερα κεφάλαια.
Μια λύση, σύμφωνα με αναλυτές του Reuters, θα ήταν η σύνδεση των μελλοντικών πληρωμών προς την Ελλάδα με τις οικονομικές της επιδόσεις, λύση η οποία όμως θα μπορούσε να εγκυμονεί τον κίνδυνο πρόσθετων μέτρων σε μια οικονομία σε βαθιά ύφεση. Οι εταίροι θα πρέπει εντός της εβδομάδας να έρθουν σε συμφωνία με το ΔΝΤ για το θέμα της βιωσιμότητας.

