Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Με τα πόδια από το Βόλο στην Αθήνα για τα Μνημόνια (video)



Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για τα Μνημόνια διάλεξαν επαγγελματοβιοτέχνες του Βόλου.

Έναν πρωτότυπο τρόπο διαμαρτυρίας για τα Μνημόνια διάλεξαν επαγγελματοβιοτέχνες του Βόλου, οι οποίοι ξεκίνησαν σήμερα πορεία με τα πόδια και σκοπεύουν να φτάσουν στην Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) σε έντεκα μέρες, στις 23 Οκτωβρίου, για να παραδώσουν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στη Βουλή.

Στην έναρξη της πορείας συμμετείχαν περίπου 150 επαγγελματοβιοτέχνες, αλλά στη διάρκεια της διαδρομής θα προστίθενται συνάδελφοί τους από άλλες πόλεις. Την πορεία συνοδεύουν τρία αυτοκίνητα με είδη διατροφής και διαβίωσης, καθώς και μηχανές του ΕΚΑΒ.

Το όλο εγχείρημά τους θα διαρκέσει 13 ημέρες, καθώς την 12η ημέρα θα διανυκτερεύσουν στην Πλατεία Συντάγματος, και την 13η ημέρα θα προχωρήσουν σε απεργία πείνας.

Οι διαδηλωτές θα διανύουν καθημερινά 25 με 30 χιλιόμετρα, ενώ θα διανυκτερεύουν σε σκηνές ή στα κατά τόπους Δημαρχεία, με έντεκα ενδιάμεσους σταθμούς μέχρι να φθάσουν στην Αθήνα.

Σήμερα το πρωί, στο πλευρό τους βρέθηκε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων στη Μαγνησία, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, η οποία όπως δήλωσε, θα υποδεχτεί και στην Αθήνα τους διαδηλωτές, όπως και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Π. Μουτσινάς, καθώς και επικεφαλής παραγωγικών φορέων του νομού.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η «Κίνηση Ελπίδας Πολιτών», όπως έχει ονομαστεί, επισημαίνει μεταξύ άλλων: «Πορευόμαστε στην Αθήνα, προκειμένου να εκθέσουμε τη συνολική αγανάκτησή μας και να διαμαρτυρηθούμε έντονα για την εφαρμοζόμενη πολιτική που ακολουθείται. Το μέλλον των παιδιών μας, τις επιχειρήσεις μας αλλά και το δικαίωμα στην εργασία δεν τα χαρίζουμε σε κανένα. Μην έχοντας ελπίδα για καλυτέρευση της επιβίωσής μας είμαστε αναγκασμένοι να αγωνιστούμε, προκειμένου να μην χαθούν όλα τα κεκτημένα δικαιώματα που με πολύ κόπο και αγώνα αποκτήσαμε. Είναι δυνατό να πληρώνουμε τόσα χρόνια τις ασφαλιστικές μας εισφορές όλοι εμείς προκειμένου να θεμελιώσουμε μία στοιχειώδη σύνταξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φυσικά όταν συνταξιοδοτούμαστε να μας δίνουν συντάξεις πείνας; Το ήθος, το φιλότιμο, η αξιοπρέπεια, η συλλογικότητα δεν αγοράζονται και δεν πουλιούνται σε κανένα πολιτειακό σύστημα».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Ανοιχτά καταστήματα την Κυριακή 21/12 – Το εορταστικό ωράριο

Peristeri News

Επιχείρηση διάσωσης 539 μεταναστών στη Γαύδο

Peristeri News

Οι αγρότες στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια το Σαββατοκύριακο

Peristeri News

Leave a Comment