Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πάνω από 40 οι ασθενείς από τον ιό του Νείλου



Πέντε άτομα βρίσκονται ήδη σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Έχουν ξεπεράσει συνολικά τους 40 οι ασθενείς που πάσχουν από τον ιό του Δυτικού Νείλου καθώς αυξάνονται τα κρούσματα εντός και εκτός Αττικής. Πέντε άτομα βρίσκονται ήδη σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) 15 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία της χώρας και οι 5 εξ αυτών βρίσκονται στην εντατική. Από το σύνολο των ασθενών οι 30 εκδήλωσαν λοίμωξη στο κεντρικό νευρικό σύστημα, δηλαδή εγκεφαλίτιδα και μηνιγγίτιδα ενώ 10 ασθενείς εμφάνισαν συμπτώματα κοινής γρίπης.

Όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι του ΚΕΕΛΠΝΟ σε κάθε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος αντιστοιχούν 140 ήπια ή χωρίς συμπτώματα κρούσματα. Επισημαίνουν ότι τα άτομα που κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά μετά από τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού είναι οι χρονίως πάσχοντες και οι ανοσοκατεσταλμένοι.

Η ηλικία των ασθενών από το τσίμπημα κουνουπιού κυμαίνεται από 23 ως 87 έτη και τονίζεται ότι οι δύο θάνατοι που προκλήθηκαν από τον ιό του Δυτικού Νείλου αφορούσαν ηλικιωμένους ανθρώπους με βαρύ ιατρικό ιστορικό.

Στις περιοχές που έχουν εντοπιστεί κρούσματα έχει απαγορευθεί η αιμοδοσία προκειμένου να περιοριστούν οι πιθανότητες μετάδοσης του ιού μέσω μεταγγίσεων. Ηδη 16 περιοχές της χώρας αποκλείστηκαν από τη διαδικασία της αιμοδοσίας καθώς κρίθηκαν υψηλού κινδύνου.

Συγκεκριμένα στην Αττική έχουν αποκλειστεί το Παλαιό Φάληρο, Αγιος Δημήτριος, Αργυρούπολη, ο Αλιμος, Ηλιούπολη, Γλυφάδα, Καλλιθέα, Νέα Σμύρνη, Μοσχάτο, Μαρούσι, Χαλάνδρι, Νέος Κόσμος, Μετς, Παγκράτι, κλπ.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί

Peristeri News

Τροχαίο δυστύχημα στο Χαϊδάρι

Peristeri News

Καλά Χριστούγεννα από το PeristeriNews.gr!

Peristeri News

Leave a Comment