Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Διαδηλώσεις σε όλο το Χαλέπι κατά του Άσαντ



Διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποιήθηκαν σε πολλές συνοικίες του Χαλεπιού, παρά τις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Διαδηλώσεις κατά του καθεστώτος του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πραγματοποιήθηκαν σε πολλές συνοικίες του Χαλεπιού, παρά τις σφοδρές συγκρούσεις που μαίνονται στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας.

Εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην ανατολική συνοικία αλ Σάαρ φωνάζοντας «θέλουμε να εκτελέσουμε τον Μπασάρ», «θέλουμε ελευθερία και ειρήνη».

«Κατεβαίνουμε στον δρόμο με έναν και μόνο στόχο: την απελευθέρωση της χώρας», δήλωσε ο Άμπου Άχμαντ, ένας διαδηλωτής 20 ετών.

«Σήμερα μπορούμε να βγούμε στο δρόμο. Πριν υπήρχαν Σαμπίχα», πρόσθεσε αναφερόμενος στη φιλοκυβερνητική πολιτοφυλακή.

«Εδώ και 20 χρόνια υποστηρίζουμε τον στρατό (…), όμως στην πραγματικότητα αυτός ο στρατός στρέφεται εναντίον μας», υπογράμμισε ο Άχμαντ.

Από την πλευρά του το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε ότι πολλοί διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους στις δυτικές και νότιες συνοικίες του Χαλεπιού.

Οι ακτιβιστές είχαν καλέσει σήμερα σε διαδηλώσεις με σύνθημα «Ντέιρ αλ Ζορ, η νίκη έρχεται από την ανατολή», αναφερόμενοι στην ανατολική επαρχία της Συρίας που έχει δεχθεί σφοδρή επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Οι δυνάμεις του τακτικού στρατού συνέχιζαν σήμερα τον βομβαρδισμό πολλών συνοικιών στο Χαλέπι, όπου σημειώνονται σφοδρές συγκρούσεις από τις 20 Ιουλίου.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τουρκία: Συνετρίβη αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του γενικού επιτελείου του στρατού της Λιβύης

Peristeri News

Με κόμιστρο η είσοδος στη Φοντάνα ντι Τρέβι από 1η Φεβρουαρίου

Peristeri News

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Leave a Comment