Viber
PeristeriNews.gr
Δημοτικά

Η ΠΕΔΑ για την σύλληψη του Δημάρχου Ηλιούπολης



Η Ε.Ε. της ΠΕΔΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την σύλληψη του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου.

Η Ε.Ε. της ΠΕΔΑ καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την σύλληψη του Δημάρχου Ηλιούπολης κ. Βασίλη Βαλασόπουλου την ώρα που ασκούσε τα καθήκοντα του και μάλιστα υπερασπιζόταν τη δημόσια περιουσία.

Η ενέργεια του Δημάρχου Ηλιούπολης να περιφράξει οικόπεδο το οποίο είναι καταγεγραμμένο από την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου ως δημόσιο για να το προστατεύσει από επίδοξους καταπατητές θα έπρεπε να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στο δημόσιο βίο. Το γεγονός ότι αντίθετα ο Δήμαρχος συνελήφθη και κρατήθηκε μέχρι μετά τα μεσάνυχτα στο Α.Τ. Ηλιούπολης με εντολή εισαγγελέα και την απειλή του αυτοφόρου μας προκαλεί λοιπόν βαθύτατη έκπληξη και προβληματισμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και αν μπορεί ποτέ να θεωρηθεί η περίφραξη της δημόσιας ιδιοκτησίας ως πλημμέλημα, αυτό έγινε κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του και σύμφωνα με τη νομοθεσία δεν εκδικάζεται ως αυτόφορο.

Η ουσία βέβαια της υπόθεσης είναι άλλη: Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης προστάτευσε τη δημόσια περιουσία και η μήνυση εναντίον του από τους ιδιώτες που την εποφθαλμιούν αποσκοπεί μόνον στον εκφοβισμό του. Η Αυτοδιοίκηση όμως δεν τρομοκρατείται και ο Δήμος Ηλιούπολης θα έχει τη στήριξη όλων των θεσμικών οργάνων της.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔΑ

ΝΙΚΟΣ Α. ΣΑΡΑΝΤΗΣ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Περιστέρι: Χριστουγεννιάτικη εικαστική δράση παιδικής δημιουργίας στην πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως

Peristeri News

Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου: Παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 18 Δεκεμβρίου 2025

Peristeri News

Πως θα λειτουργήσουν τα ΚΕΠ Περιστερίου τις ημέρες των εορτών

Peristeri News

Leave a Comment