Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Κρίσιμη συνεδρίαση του Φαρμακευτικού Συλλόγου



Παράθυρο ελπίδας για τους ασφαλισμένους που επί εβδομάδες ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα.

Παράθυρο ελπίδας για τους ασφαλισμένους που επί εβδομάδες ταλαιπωρούνται και αγωνιούν για να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την υγεία τους φάρμακα ανοίγει η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ ότι δέσμευσε 126,9 εκατ. ευρώ και από σήμερα, Πέμπτη και έως τις 5 Ιουλίου θα εξοφλήσει τους φαρμακοποιούς για τον μήνα Απρίλιο.

Εντός της ημέρας συνεδριάζει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής για να αποφασίσει αν θα βάλει τέλος στις κινητοποιήσεις, που άρχισαν στις 23 Μαΐου. Φαρμακευτικοί σύλλογοι της περιφέρειας και ο σύλλογος του Πειραιά έχουν σταματήσει τις κινητοποιήσεις και χορηγούν κανονικά φάρμακα με πίστωση.

Τα φαρμακεία του Πειραιά σήκωσαν τις τελευταίες ημέρες το βάρος του συνόλου των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ της Αθήνας, με αποτέλεσμα να σχηματίζονται μεγάλες ουρές και τα ράφια να αδειάζουν από φάρμακα.

Τα προβλήματα πάντως δεν τελειώνουν εκεί, καθώς ο σύλλογος των νοσοκομειακών γιατρών έχει χτυπήσει καμπανάκι για τις σοβαρές ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι ελλείψεις αρχίζουν από τα υλικά και τα φάρμακα ενώ φθάνουν μέχρι και τα τρόφιμα και τα είδη καθημερινής χρήσης σε όλα σχεδόν τα νοσοκομεία.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Θετικός σε αλκοτέστ ο πρώην βουλευτής Διαμαντής Καραναστάσης

Peristeri News

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Peristeri News

Καταγγελία για προβολή ακατάλληλου υλικού σε σχολείο στο Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment