Τον ρόλο του υπερασπιστή των φιλολαϊκών μέτρων που έχουν ενταχθεί στο κείμενο προγραμματικής σύγκλισης με τα υπόλοιπα κόμματα διεκδικεί η ΔΗΜΑΡ.
Τον ρόλο του υπερασπιστή των φιλολαϊκών μέτρων που έχουν ενταχθεί στο κείμενο προγραμματικής σύγκλισης με τα υπόλοιπα κόμματα διεκδικεί η ΔΗΜΑΡ, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του ο Φώτης Κουβέλης ξεκαθαρίζοντας πως «Προσερχόμαστε ως μαχητές της επιτυχίας του κυβερνητικού έργου και όχι αναμένοντας την αποτυχία. Διεκδικούμε την επιτυχία της κυβέρνησης στη βάση του συμφωνημένου προγράμματος, γιατί θα είναι επιτυχία της κοινωνίας και της χώρας συνολικότερα»
Παράλληλα, αρνείται ότι βρίσκεται με το ένα πόδι μέσα στην κυβέρνηση και με το άλλο εκτός και τονίζει: «Αυτό που διεκδικούμε επίμονα και συστηματικά είναι τα όσα προγραμματικά έχουν συμφωνηθεί να καταγραφούν με ένα συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με θετικό αποτύπωμα στην κοινωνία».
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, αρνείται το ενδεχόμενο ένωσης κομματικών δυνάμεων με το ΠΑΣΟΚ, ενώ επαναλαμβάνει το άνοιγμά του προς τους ψηφοφόρους του Κινήματος.
Ερωτηθείς για το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σημειώνει: «Δεν υπήρξε συμφωνία στην αλλαγή του εκλογικού νόμου. Εμείς προτείναμε την καθιέρωση της απλής αναλογικής. Βέβαια οι άλλες πολιτικές δυνάμεις μιλάνε για την ανάγκη του εξορθολογισμού του εκλογικού συστήματος, τη μεγαλύτερη αναλογικότητα του εκλογικού νόμου για την αναμόρφωση του απαράδεκτου μπόνους των 50 εδρών. Το αφήσαμε εκτός προγραμματικής συμφωνίας».
Εάν το ΚΚΕ ή ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέσουν πρόταση νόμου για την καθιέρωση της απλής αναλογικής «θα ψηφίσουμε υπέρ της απλής αναλογικής. Δεν δεσμευόμαστε από την προγραμματική συμφωνία να μην καταθέσουμε και δική μας αυτοτελή πρόταση» υπογραμμίζει.
Σε ερώτηση για το τι προτίθεται να πράξει εάν η ΕΕ και η τρόικα επιμείνει στις απολύσεις, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ απαντά: «Υπάρχουν οργανισμοί που πρέπει να συγχωνευτούν ή να καταργηθούν. Το πλεονάζον προσωπικό δεν πρέπει να απολυθεί αλλά να μεταταγεί σε άλλες θέσεις, όπου μπορεί να αξιοποιηθεί. Δεν συμφωνούμε με τις απολύσεις. Ενα νέο κύμα ανέργων θα είναι βαρύτατο πλήγμα για την κοινωνία».

