Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών.
Πέθανε ο τηλεοπτικός παππούς Αθηνόδωρος Προύσαλης. Ο γνωστός ηθοποιός έφυγε από την ζωή σε ηλικία 86 ετών. Τον τελευταίο καιρό νοσηλευόταν στο Ιατρικό Ψυχικού με προβλήματα καρδιάς.
Ο ηθοποιός είχε παίξει σε δεκάδες ταινίες ενώ έγινε ιδιαίτερα αγαπητός και στους νέους ως ο παππούς από την τηλεοπτική σειρά τα Εγκλήματα.
Ο Αθηνόδωρος Προύσαλης γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1926. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή Ωδείου Αθηνών.
Την πρώτη του εμφάνιση έκανε στο θέατρο το 1953. Είχε συνεργαστεί με αξιόλογους θιάσους και πολλές φορές είχε την ευκαιρία να ερμηνεύσει σημαντικούς δεύτερους ρόλους, τόσο στο θέατρο όσο και στον κινηματογράφο.
Στον κινηματογράφο ξεκίνησε το 1957 με τις ταινίες Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο και Της Νύχτας τα Καμώματα. Από τότε και μέχρι το 1973, έπαιξε σε 65 ταινίες. Ανάμεσα στις ταινίες που έπαιξε ήταν και η Επιχείρησις Απόλλων.

