Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Διπλασιάστηκε το κόστος δανεισμού της Ιταλίας



Τα απόνερα της ισπανικής κρίσης επηρεάζουν το κόστος δανεισμού της Ιταλίας.

Τα απόνερα της ισπανικής κρίσης επηρεάζουν το κόστος δανεισμού της Ιταλίας. Η Ιταλία προχώρησε σήμερα Τετάρτη στη δημοπρασία 12μηνων εντόκων γραμματίων. Η μέση απόδοση ανήλθε στο 2,84%, έναντι 1,405% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία στα μέσα Μαρτίου, δηλαδή σε διπλάσια επίπεδα.

Το ετήσιο κόστος δανεισμού της Ιταλίας βρέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από τα μέσα Δεκεμβρίου, με αποτέλεσμα να ενισχυθεί στο 5,60% η απόδοση του ιταλικού 10ετούς (393 μ.β.), στο 4,84% του 5ετούς (420 μ.β.) και στο 3,54% του 2ετούς ομολόγου (341 μ.β.).

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι απέδωσε τη διεύρυνση του spread των ιταλικών κρατικών ομολόγων στις ανησυχίες για τα δημοσιονομικά της Ισπανίας. Σύμφωνα με την Corriere della Sera ο Μόντι επιστρέφοντας από το Κάιρο δήλωσε πως η Ιταλία «πληρώνει» την επιστροφή της ισπανικής κρίσης.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment