Viber
PeristeriNews.gr
Υγεία

Ελαιόλαδο κατά της κατάθλιψης



Πλούσιες σε λιπαρά τροφές προκαλούν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μια ισπανική επιστημονική έρευνα.

Πλούσιες σε λιπαρά τροφές προκαλούν αυξημένο κίνδυνο κατάθλιψης, σύμφωνα με μια ισπανική επιστημονική έρευνα.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν επίσης ότι ορισμένες μεσογειακές τροφές, όπως το ελαιόλαδο, που έχουν πολλά ωμέγα-9 λιπαρά οξέα, μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο της κατάθλιψης.

Κατά τη διάρκεια της μελέτης διαπιστώθηκε ότι όσοι από τους εθελοντές κατανάλωναν συχνά «γρήγορο» φαγητό και γλυκά βιομηχανικής παραγωγής, πλούσια σε υδρογονωμένα τρανς λιπαρά, εμφάνιζαν αύξηση έως 48% του κινδύνου εμφάνισης κατάθλιψης, σε σχέση με όσους δεν κατανάλωναν τέτοια λίπη.

Από την άλλη, διαπιστώθηκε ότι τα πολυακόρεστα λίπη, που υπάρχουν στα ιχθυέλαια και στα φυτικά έλαια, όπως το ελαιόλαδο, σχετίζονται με μείωση της εμφάνισης κατάθλιψης.

Η μελέτη επισημαίνει ότι σε όλο τον κόσμο περίπου 150 εκατ. άνθρωποι υποφέρουν από συμπτώματα κατάθλιψης, ενώ υπογραμμίζει ότι σε ορισμένες χώρες, όπως στις ΗΠΑ και τη βόρεια Ευρώπη τα ποσοστά ατόμων με κατάθλιψη αυξάνονται λόγω της πολύ κακής διατροφής.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης υγείας στο Περιστέρι στις 18 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Aπό τι νοσούν περισσότερο οι Έλληνες

Peristeri News

Οι επιπτώσεις των σύντομων βίντεο στον εγκέφαλο

Peristeri News

Leave a Comment