Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

«Ανεπαρκείς οι περικοπές μισθών στην Ελλάδα»



Ανεπαρκείς χαρακτηρίζουν τις περικοπές μισθών στην Ελλάδα, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνοντας στη χώρα μας τον δρόμο της Πορτογαλίας, αλλά και της Κροατίας!

Ανεπαρκείς χαρακτηρίζουν τις περικοπές μισθών στην Ελλάδα, εκπρόσωποι του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δείχνοντας στη χώρα μας τον δρόμο της Πορτογαλίας, αλλά και της Κροατίας!

Η αναφορά σε αυτές τις δύο χώρες έγινε από την ίδια την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τοποθετώντας μάλιστα τις αποδοχές των Ελλήνων εργαζομένων 50% πάνω από τους αντίστοιχους των Πορτογάλων και 16% πάνω από την Ισπανία.

Στο ίδιο κλίμα και οι δηλώσεις του συνεργάτη του Πωλ Τόμσεν, Ματίας Μορς, ο οποίος ζήτησε ευθαρσώς νέες μειώσεις μισθών, κόβοντας παράλληλα κάθε ελπίδα για ελαφρύνσεις, αφού επισήμανε ότι δεν μπορούν να μειωθούν οι φόροι.

Την ίδια ώρα, τρόικα και ΔΝΤ, ανακαλύπτουν ότι και τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα δεν είναι αρκετά και ότι χρειάζεται αντί για 11,7 δισ ευρώ να εξοικονομηθούν τελικά 14 δισ έως το 2014.

Ευρωπαίοι και ΔΝΤ με τις δηλώσεις τους αυτές κάνουν ξεκάθαρο ότι μετά τις εκλογές έρχεται νέο ψαλίδι σε μισθούς, τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Οι νέες τιμές των διοδίων στην Αττική Οδό από 1η Ιανουαρίου

Peristeri News

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Ιανουαρίου 2026

Peristeri News

Τι θα πληρωθεί στην Εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου

Peristeri News

Leave a Comment