Ο Εμπορικός Σύλλογος στα πλαισία των κινητοποιήσεων που είχε αποφασίσει από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της 13ης Φεβρουαρίου 2012 και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων, πραγματοποίησαν σήμερα παράσταση στον ΟΑΕΕ Περιστερίου.
Ο Εμπορικός Σύλλογος και η Πανελλαδική Αντιμονοπωλιακή Συσπείρωση Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Περιστερίου, πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 15 Μαρτίου παράσταση στον ΟΑΕΕ Περιστερίου.
Έκαναν μια συζήτηση με την προισταμένη η οποία επικοινώνησε με την αρμόδια υπηρεσία του ΟΑΕΕ και ζητήθηκε λίστα ασφαλισμένων για να τους απαντήσουν στο αίτημα τους.
Στην κάμερα του PeristeriNews.gr για την συνάντηση και τα αιτήματα του Εμπορικού Συλλόγου Περιστερίου μίλησε το μέλος του ΔΣ Μάνος Φανουργιάκης ενώ για την ΠΑΣΕΒΕ μίλησε ο Δημήτρης Σωτηριάδης:
Αναλυτικά το κείμενο με το ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου:
Περιστέρι, 15 Μαρτίου 2012
Προς
Ο.Α.Ε.Ε.
Κατάστημα Περιστερίου
Κύριοι,
Ο Εμπορικός Σύλλογος Περιστερίου στα πλαίσια αποφάσεων της έκτακτης Γενικής του Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 13 Φεβρουαρίου 2012, καταθέτει το παρόν Ψήφισμα στην Διεύθυνση του Καταστήματος Ο.Α.Ε.Ε. Περιστερίου, ζητώντας την προώθηση του προς την Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. και την απάντηση στα αιτήματά μας εντός 20 ημερών.
- Άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας ανεξάρτητα από χρέη.
- Παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλους τους ασφαλισμένους, άνευ όρων για όσο διαρκεί η κρίση.
- Κούρεμα 60% των οφειλών που έχουν δημιουργηθεί κατά την περίοδο της κρίσης (2009 έως σήμερα).
- Πάγωμα των οφειλών και κατάργηση των προσαυξήσεων για όσο διαρκεί η κρίση χωρίς πρόσθετα τέλη.
- Να σταματήσει από την Διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε. κάθε δίωξη σε όσους δημιούργησαν χρέη στο ταμείο την περίοδο της κρίσης (2009 ως σήμερα).
- Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που αφορούν την ιατροφαρμακευτική κάλυψη τουλάχιστον κατά 40%.
- Πάγωμα των συνταξιοδοτικών εισφορών για όσο διάστημα διαρκεί η κρίση, και επανακαθορισμός του ύψους και της αποπληρωμής σύμφωνα με την ανταποδοτικότητα της τότε ισχύουσας σύνταξης.
- Παροχή σύνταξης σε όσους βρίσκονται σε ηλικία συνταξιοδότησης με διαγραφή των οφειλών τους και καθορισμό της σύνταξης σύμφωνα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Η ΥΓΕΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ
Σε αναμονή των απαντήσεών σας.
Η Πρόεδρος του Δ.Σ.: Βασιλική Μαλλιοστάθη, Ο Γεν. Γραμματέας του Δ.Σ.: Μάριος Σίμος
Αναλυτικά το Υπόμνημα της ΠΑΣΕΒΕ:
ΠΡΟΣ :
ΔΣ ΟΑΕΕ, Τμήμα ΟΑΕΕ Περιστερίου.
Σε συνέχεια της προηγούμενης κινητοποίησης μας, πραγματοποιούμε την σημερινή παράσταση σε δεκάδες περιφερειακά γραφεία του ΟΑΕΕ.
Χιλιάδες ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ αντιμετωπίζουμε τεράστιο πρόβλημα αδυναμίας πληρωμής των εισφορών μας.
Ο αριθμός των συναδέλφων μας που αδυνατούν να πληρώσουν κανονικά τις εισφορές τους εκτινάχθηκε από 90.000 σε πάνω από 400.000 σύμφωνα, με τα στοιχεία που κατά καιρούς ανακοινώνει η διοίκηση του ΟΑΕΕ .
Σχεδόν οι μισοί από τους 830.000 ασφαλισμένους έχουν σημαντικά χρέη και απειλούνται και με δικαστικές διώξεις.
Δεκάδες μικρές επιχειρήσεις κλείνουν καθημερινά και πολύ περισσότερες είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας από τις πολιτικές των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που ευνόησαν την μονοπώληση της αγοράς από μεγάλους ομίλους, την επέκταση των πολυκαταστημάτων και την απελευθέρωση των επαγγελμάτων.
Τη χαριστική βολή έρχεται να δώσει τώρα και η οικονομική κρίση.
Η μείωση της κρατικής χρηματοδότησης κατά 10% για το 2012 θα δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα.
Η ένταξη του κλάδου υγείας στον ΕΟΠΥΥ, που παρουσιάστηκε σαν δήθεν θετική εξέλιξη , ήδη έχει αρνητικές συνέπειες για τους ασφαλισμένους, που και δεν εξυπηρετούνται και επιβαρύνονται οικονομικά .
Καταδικάζουμε την απαράδεκτη απόφαση της Διοίκησης να συμμετέχει στην λεηλασία των αποθεματικών, μέσω του κουρέματος των ομολόγων σε αντίθεση με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων
Το δυσβάστακτο ύψος της εισφοράς, δεν αφήνει κανένα περιθώριο ελπίδας ότι οι χιλιάδες αυτοαπασχολούμενοι επαγγελματίες – βιοτέχνες – έμποροι θα μπορέσουν στο επόμενο διάστημα να ξοφλήσουν, ούτε καν να ρυθμίσουν τα χρέη τους.
Αυτό έχει δημιουργήσει τεράστιο π
ρόβλημα στους ασφαλισμένους συναδέλφους και τις οικογένειες τους, που στερούνται παντελώς υπηρεσίες υγείας και περίθαλψης.
Η κατάσταση αυτή που έχει δημιουργηθεί είναι απαράδεκτη.
Χωρίς να απεμπολούμε την πάγια θέση μας, για καθολικό ενιαίο δωρεάν σύστημα υγείας και πρόνοιας για όλους.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Άμεση Θεώρηση των βιβλιαρίων ασθενείας σε όλους τους Επαγγελματίες, Βιοτέχνες, Έμπορους, Αυτοκινητιστές, ανεξάρτητα αν χρωστάνε στο Ταμείο ή όχι. Η κάλυψη να είναι με 100% χρηματοδότηση από το κράτος.
- Κατάργηση της ασφαλιστικής ενημερότητας όσο διαρκεί η κρίση.
- Μακροχρόνια ρύθμιση των χρεών χωρίς προσαυξήσεις και πρόστιμα με ΑΓΝΟΗΣΗ των διατάξεων του Μνημονίου.
- Να σταματήσει από τη Διοίκηση του ΟΑΕΕ, κάθε δίωξη και κάθε απειλή δίωξης, σε όσους χρωστάνε στο Ταμείο.
- Πάγωμα των χρεών και των προσαυξήσεων των ασφαλισμένων προς το Ταμείο όσο διαρκεί η οικονομική κρίση.
- Δραστική μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που καταβάλλουν οι ασφαλισμένοι προς το Ταμείο, χωρίς μείωση της σύνταξης.
- Όχι στη μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.
- Χρηματοδότηση του Ταμείου κατά τα 2/3 από το κράτος και κατά το 1/3 από τον ασφαλισμένο.
- Κατάργηση των ασφαλιστικών εισφορών για τον κλάδο Υγείας.
- Απαιτούμε η υγεία να είναι Δημόσια και Δωρεάν, με την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο συγκεκριμένο τομέα.
- Κατώτερη σύνταξη για όλους 1.150,00€
- Σύνταξη στα 60 για τους άντρες, στα 55 για τις γυναίκες.
- Επιστροφή και συμψηφισμός των χρημάτων (πάνω από 17.000.000 ευρώ) που προεισπράχτηκαν για επιδότηση και περίθαλψη ανέργων με τις ασφαλιστικές εισφορές. Το κράτος να πληρώσει.
Τυχόν επίκληση οικονομικών δυσκολιών του ΟΑΕΕ, δηλώνουμε προκαταβολικά και κατηγορηματικά ότι δεν γίνεται αποδεκτή γιατί θεωρούμε την κοινωνική ασφάλιση δικαίωμα όλου του λαού και υποχρέωση της πολιτείας.
Οι ασφαλισμένοι δεν έχουν καμία ευθύνη για την κακή οικονομική κατάσταση του ΟΑΕΕ, την ευθύνη την έχουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα με τις πολιτικές που εφάρμοσαν, πολιτικές που καταλήστευσαν τα αποθεματικά του Ταμείου μας με τα δομημένα και «αδόμητα» ομόλογα, με το τζογάρισμά τους στο χρηματιστήριο και με την παρακράτηση και αυτής της ελάχιστης, νομικά κατοχυρωμένης κρατικής χρηματοδότησης.
Με την σημερινή μας παρουσία απαιτούμε:
- Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ασφαλιστικής κάλυψης όλων των συναδέλφων μας, με την άμεση θεώρηση των βιβλιαρίων ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΧΡΕΗ, γιατί μπαίνει σε άμεσο κίνδυνο η υγεία χιλιάδων ασφαλισμένων και των οικογενειών μας.
- Άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της ασφαλιστικής ενημερότητας, με την κατάργηση της για την θεώρηση βιβλίων και στοιχείων και για το πέρασμα από ΚΤΕΟ για τους ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΕΣ, που έχει γίνει αποδεκτό από το ΔΣ του ΟΑΕΕ, αλλά ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΥΛΟΠΟΙΗΘΕΙ, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να δουλέψουν χιλιάδες αυτοκινητιστές.
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΣΕΒΕ

