PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τέταρτη στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων τουριστών η Ελλάδα



Την τέταρτη θέση με ποσοστό 4% στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων καταλαμβάνει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός για το 2012.

Την τέταρτη θέση με ποσοστό 4% στις προτιμήσεις των Ευρωπαίων καταλαμβάνει η χώρα μας ως τουριστικός προορισμός για το 2012, σύμφωνα με το Ευρωβαρόμετρο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, στην πρώτη θέση βρίσκεται η Ισπανία με 10% και την τριάδα συμπληρώνουν η Ιταλία με 7% και η Γαλλία με 6%. Μετά την Ελλάδα, ακολουθούν η Αυστρία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία με 3%. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 2011, το 70% των Ελλήνων δεν πήγε διακοπές, λόγω οικονομικής στενότητας, ενώ σε ποσοστό 80% όσοι πήγαν διακοπές έμειναν στην Ελλάδα.

Το 2011, η Ισπανία ήταν η χώρα που δέχθηκε τους περισσότερους επισκέπτες (11%) και ακολούθησαν η Ιταλία (9%), η Γαλλία (8%), η Γερμανία (5%), η Αυστρία (5%) και η Ελλάδα (4%).

Το 48% όσων πήγαν διακοπές στο 2011 αναζητούσε ανάπαυση και ψυχαγωγία. «Ήλιο και παραλία» αναζητούσε το 28%. Σε ποσοστό 50% οι Ευρωπαίοι δηλώνουν ότι εκτιμούν τη φυσική ομορφιά και τις ποιοτικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, το 41% των ερωτώμενων που θα ταξιδέψουν το 2012 σχεδιάζει μεγαλύτερης διάρκειας διακοπές (από τέσσερις έως 13 διανυκτερεύσεις) αντί για μικρής διάρκειας ταξίδια (27%).

Στην ερώτηση «η τρέχουσα οικονομική κατάσταση έχει επηρεάσει τα σχέδιά σας για διακοπές το 2012;» το 48% των Ελλήνων απαντά ότι θα πάει διακοπές, αλλά έχει αλλάξει σχέδια (έναντι 33% στην Ε.Ε.) και το 35% απαντά ότι δεν σκοπεύει να πάει. Στην Ευρώπη, το 73% των πολιτών δηλώνει ότι θα πάει διακοπές το 2012.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!





Related posts

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ στα Εξάρχεια

Peristeri News

Πέντε συλλήψεις για διακίνηση ηρωίνης – Κατασχέθηκαν 2,5 κιλά ναρκωτικών

Peristeri News

Περιστέρι: Τους έκλεψαν τα εργαλεία και έγιναν καπνός (vid)

Peristeri News

Leave a Comment