Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Τροπολογία για τα Εσπερινά Λύκεια στις Πανελλαδικές εξετάσεις



Που κατέθεσε στη Βουλή το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας.

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το αρμόδιο Υπουργείο Παιδείας, προβλέπεται η παράταση για ένα έτος της εφαρμογής της πρόσθετης προϋπόθεσης, σύμφωνα με την οποία, για να εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση οι απόφοιτοι των εσπερινών λυκείων με ειδική διαδικασία (στο οριζόμενο ποσοστό θέσεων), πρέπει να έχουν πλήρη φοίτηση και στις δύο τελευταίες τάξεις του Εσπερινού Γενικού Λυκείου.

Σύμφωνα με την εισαγόμενη μεταβατική ρύθμιση, η ανωτέρω προϋπόθεση (της πλήρους φοίτησης κατά τα δύο τελευταία έτη) θα ισχύσει για όσους αποφοιτούν από Εσπερινό Λύκειο κατά το σχολικό έτος 2012-2013. Δεν υπάρχει δηλαδή ουσιαστικά αλλαγή.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η ρύθμιση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς η ενημέρωση των μαθητών για την προαναφερθείσα νομοθετική αλλαγή έγινε σε πολλές περιπτώσεις καθυστερημένα, ακόμα και μετά την ολοκλήρωση του σχολικού έτους 2010-2011, κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2011-2012, αιφνιδιάζοντας σημαντικό αριθμό μαθητών.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων (video)

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο

Peristeri News

Περιστέρι: Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ATM

Peristeri News

Leave a Comment