Viber
PeristeriNews.gr
Τεχνολογία

Τα Angry Birds σε λίγο και στο χρηματηστήριο



Το δημοφιλές παιχνίδι σημειώνει τεράστια επιτυχία

Η αξία της εταιρίας υπολογίζεται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια!

Το δημοφιλές παιχνίδι Angry Birds, που έχει κερδίσει τους χρήστες τόσο των Android όσο και των iOS συσκευών, υπολογίζεται ότι από το 2009 και έπειτα το έχουν κατεβάσει συνολικά 600 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως. Το παιχνίδι ανήκει στη φιλανδική εταιρία Rovio, της οποίας η αξία σήμερα αποτιμάται στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια.

Στέλεχος της εταιρίας επισήμανε ότι η επιχείρηση επιδιώκει μια αρχική δημόσια εγγραφή στο χρηματιστήριο (IPO) στη Νέα Υόρκη ή το Χονγκ Κονγκ.

«Δεν βιαζόμαστε ακόμα. Είναι πολύ νωρίς για την ένταξη μας στο χρηματιστήριο, καθώς βρισκόμαστε στο πρώιμο στάδιο του κύκλου ζωής των Angry Birds. Πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε ορισμένες εσωτερικές υποθέσεις», δήλωσε ο επικεφαλής δημοσίων σχέσεων, Peter Vesterbacka.

«Το Χονγκ Κονγκ αποτελεί μια ενδιαφέρουσα επιλογή, ωστόσο θέλουμε πρώτα να εξετάσουμε τις συνθήκες της αγοράς. Η μελλοντική ανάπτυξη βρίσκεται στα χέρια της Ασίας», τόνισε.

Η Rovio σκοπεύει φέτος να ενισχύσει τη σειρά Angry Birds με νέους τίτλους και να επεκτείνει τη συμβατότητα του παιχνιδιού σε ένα μεγαλύτερο φάσμα ηλεκτρονικών συσκευών.

«Η περίοδος των Χριστουγέννων ήταν πολύ επιτυχημένη για την εταιρία, καθώς ανήμερα της γιορτής σημειώθηκαν 6.5 εκατομμύρια downloads», δηλώνει καταληκτικά ο Peter Vesterbacka.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τι αναζήτησαν περισσότερο οι Έλληνες το 2025

Peristeri News

Οι χρήστες του TikTok θα ελέγχουν τι ΑΙ βλέπουν

Peristeri News

Εκτός λειτουργίας πολλές ιστοσελίδες, «έπεσε» το Cloudflare

Peristeri News

Leave a Comment