Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ενδείξεις ενεργοποίησης της Αίτνας ανησυχούν τη Σικελία



Μια στήλη καπνού ύψους 5 χιλιομέτρων που υψώνεται επάνω από το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία, και η λάβα που εντοπίστηκε να ρέει στη κορυφή του ηφαιστείου ανησυχούν τους επιστήμονες.

Μια στήλη καπνού ύψους 5 χιλιομέτρων που υψώνεται επάνω από το ηφαίστειο της Αίτνας στη Σικελία, και η λάβα που εντοπίστηκε να ρέει στη κορυφή του ηφαιστείου ανησυχούν τους επιστήμονες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής της Κατάνιας, το φημισμένο ηφαίστειο δίνει από χθες ενδείξεις ενεργοποίησης. Κατά τη διάρκεια της ημέρας σημειώθηκε εκροή λάβας από τον νοτιονατολικό κρατήρια, και ο καπνός που υψώνεται στα 5000 μέτρα πάνω από το ηφαιστειο και κατευθύνεται νοτιοδυτικά κάνει τους κατοίκους και τις αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση.

Στο αεροδρόμιο της Κατάνια, συγκροτήθηκε ήδη μια μονάδα διαχείρισης κρίσης με στόχο να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κατάστασης και να αποφασίσει ενδεχόμενα μέτρα. Προς το παρόν οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά ενώ το Ινστιτούτο Γεωφυσικής και Ηφαιστειολογίας δεν έχει καταγράψει σεισμικές δονήσεις.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Xαμός στο κοινοβούλιο της Αλβανίας

Peristeri News

Κρεμλίνο: Επιπολαιότητα του Ρούτε να μιλήσει για πόλεμο με τη Ρωσία

Peristeri News

Τρομοκρατική επίθεση με πυροβολισμούς σε παραλία του Σίδνεϊ

Peristeri News

Leave a Comment