Για μικρά και μεγάλα παιδιά!
Υλικά:
- 3 κούπες ζάχαρη
- 1/3 κούπας γλυκόζη
- 1/4 κουταλάκι κρεμόριο
- 1 1/2 κούπα νερό
- 10 – 15 σταγόνες άρωμα φράουλας (ή οποιοδήποτε άρωμα σας αρέσει)
- λίγες σταγόνες κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
- καλαμάκια
Εκτέλεση:
- Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι τη ζάχαρη, τη γλυκόζη, το κρεμόριο και το νερό.
- Το βάζουμε στη φωτιά χωρίς να το ανακατέψουμε καθόλου.
- Αφήνουμε την καραμέλα να βράσει μέχρι να πάει στους 155 βαθμούς κελσίου. Αν δεν έχουμε θερμόμετρο κάνουμε το τεστ με το παγωμένο νερό. Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη από την καραμέλα και την ρίχνουμε σε ένα ποτήρι με παγωμένο νερό. Αν η καραμέλα μας πήξει και γίνει σαν κουφετάκι τότε είναι έτοιμη. Αν όμως η καραμέλα απλώνει και διαλύεται στο νερό τότε θέλει κι άλλο δέσιμο.
- Όταν είναι έτοιμη η καραμέλα ρίχνουμε μέσα το άρωμα και το χρώμα ζαχαροπλαστικής κι ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα της καραμέλας σε φορμάκια ειδικά για γλυφιτζουρια που έχουν εισδοχή για καλαμάκια ή το ρίχνουμε κουταλιά κουταλιά σε λαδόκολα και μετά βάζουμε τα καλαμάκια στρίβοντας τα στην καραμέλα για να καλυφτούν.


Συμβουλές
Αν δεν βρείτε κρεμόριο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε λίγες σταγόνες λεμόνι.