PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η οικονομική κρίση οδηγεί σε εναλλακτικές μορφές θέρμανση


Η οικονομική κρίση και το ακριβότερο πετρέλαιο, που αδυνατούν να πληρώσουν, οδηγεί τους καταναλωτές σε εναλλακτικές μορφές θέρμανση.

Η οικονομική κρίση και το ακριβότερο πετρέλαιο, που αδυνατούν να πληρώσουν, οδηγεί τους καταναλωτές σε εναλλακτικές μορφές θέρμανση. Ήδη πολλοί από αυτούς έχουν βάλει ξυλόσομπες μέσα στα διαμερίσματα τους ενώ οι έμποροι καυσόξυλων κάνουν λόγο για αύξηση της κίνησης σε ποσοστό 30%.

Σε πολλά διαμερίσματα οι καταναλωτές μετατρέπουν την υποδοχή που υπήρχε για σόμπα πετρελαίου σε υποδοχή για ξυλόσομπα καθώς με το πετρέλαιο να αγγίζει το ένα ευρώ το λίτρο, μια στις 3 πολυκατοικίες φέτος, δεν θα παραγγείλει πετρέλαιο θέρμανσης.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία οι παραγγελίες για πετρέλαιο έχουν πέσει στο μισό ενώ οι προμηθευτές υποστηρίζουν ότι ο μέσος όρος της κάθε παραγγελίας δεν ξεπερνά τα 500 λίτρα, όταν πέρσι έφτανε ακόμα και τα 1.000

Σε πλεονεκτικότερη θέση βρίσκονται όσοι χρησιμοποιούν εναλλακτικές μορφές θέρμανσης. Παρά το υψηλό κόστος εγκατάστασης σε κάποιες περιπτώσεις, η εξοικονόμηση από το Φυσικό Αέριο μπορεί να φτάσει το 20%, από τη χρήση βιομάζας το 50%, ενώ με τους ηλιακούς συλλέκτες καλύπτεται το 30 με 40% της ενέργειας που απαιτείται.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Μάρτιος μας «υποδέχεται» με δύο τριήμερα

Peristeri News

Τέμπη: Φοιτητές ξανάγραψαν τα ονόματα των 57 θυμάτων μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη

Peristeri News

Έγιναν δύο συλλήψεις μετά τον εμπρησμό στα Εξάρχεια

Peristeri News

Leave a Comment