PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Η εφεδρεία οδηγεί σε λουκέτο τα μικρά αεροδρόμια


Με λουκέτο απειλούνται 21 μικρά αεροδρόμια λόγω των ελλείψεων προσωπικού που θα εμφανιστούν μετά την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στους υπαλλήλους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Με λουκέτο απειλούνται 21 μικρά αεροδρόμια σε όλη τη χώρα λόγω των ελλείψεων προσωπικού που θα εμφανιστούν μετά την εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στους υπαλλήλους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΥΠΑ), Βασίλη Αλεβιζόπουλο.

Μιλώντας σήμερα στο ΣΚΑΙ, ο κ. Αλεβιζόπουλος υποστήριξε ότι το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας αφορά και εξειδικευμένους υπαλλήλους (ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, επιθεωρητές ασφάλειας πτήσεων και πυροσβέστες) στην Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, η οποία αριθμεί συνολικά 2800 εργαζόμενους, πράγμα που θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στη εύρυθμη λειτουργία των αεροδρομίων.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της ΟΣΥΠΑ τόνισε ότι αν υπαχθούν και οι πυροσβέστες στην εργασιακή εφεδρεία, τότε 21 μικρά αεροδρόμια θα πρέπει να κλείσουν αφού δεν θα έχουν πυρασφάλεια. «Απογυμνώνονται σήμερα και ο εναέριος χώρος και τα αεροδρόμια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεβιζόπουλος, και σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί την ίδια ώρα που το 2012 αναμένεται αύξηση κατά 25% των αφίξεων από χώρες της Ευρώπης προς τα περιφερειακά αεροδρόμια.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Δύο πυροτεχνουργοί του στρατού ανάμεσα στους συλληφθέντες από την αντιτρομοκρατική

Peristeri News

Πένθιμα θα ηχήσουν αύριο οι καμπάνες στις εκκλησίες για τα Τέμπη

Peristeri News

Τι θα γίνει με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Τετάρτη 28/2

Peristeri News

Leave a Comment