Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Καθημερινός αποκλεισμός της διάβασης τυφλών στην οδό Δωδεκανήσου



Ένα σοβαρό θέμα αδιαφορίας οδηγών και ιθυνόντων καταγγέλλουν κάτοικοι στο Περιστέρι, με τη διάβαση τυφλών στην οδό Δωδεκανήσου να είναι αόρατη σε καθημερινή βάση.

Παρά την πρόσφατη ανάπλαση του πεζοδρομίου, η οποία θα διευκόλυνε την ασφαλή διέλευση των πεζών και ειδικά των ατόμων με αναπηρία, το πρόβλημα συνεχίζεται και δεν αντιμετωπίζεται.

Αναγκάζεται να αλλάζει διαδρομή ο άνθρωπος με οπτική αναπηρία

Η καταγγελία προέρχεται από οικογένεια που έχει άτομο με οπτική αναπηρία. Όπως αναφέρουν, ο άνθρωπος κινείται καθημερινά με το μετρό και χρησιμοποιεί τις διαδρομές με οδηγούς όδευσης τυφλών.

Ωστόσο, στο συγκεκριμένο σημείο αδυνατεί πολλές φορές να περάσει, καθώς τα παρκαρισμένα αυτοκίνητα και δίκυκλα αποκλείουν πλήρως τις ανάγλυφες λωρίδες που αποτελούν τον μοναδικό τρόπο ασφαλούς προσανατολισμού.

Αποτέλεσμα; Αναγκάζεται να αλλάζει πορεία, να κινείται μέσα στον δρόμο ή να επιλέγει εντελώς διαφορετική διαδρομή.

Παρά την ανάπλαση, το πρόβλημα συνεχίζεται

Η οδός Δωδεκανήσου έχει ανακαινισμένα πεζοδρόμια με νέες λωρίδες όδευσης τυφλών, κάτι που κάνει την κατάσταση ακόμη πιο εξοργιστική για τους κατοίκους.

«Δεν γίνεται να πληρώνουμε έργα και να τα καταστρέφουμε με την αδιαφορία μας», σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Χαρακτηριστική είναι η εικόνα που απέστειλαν με τα αυτοκίνητα να μπλοκάρουν την όδευση τυφλών και τις μηχανές να έχουν κάνει κατάληψη πεζοδρομίων.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Πρόστιμο σε επιχείρηση τροφίμων στο Περιστέρι για ελλιπείς ενδείξεις

Peristeri News

Αναστέλλεται αύριο η απεργία των ταξί εξαιτίας της κακοκαιρίας

Peristeri News

Κλειστά τα σχολεία της Αττικής την Παρασκευή με απόφαση Περιφερειάρχη

Peristeri News

Leave a Comment