Το Περιστέρι υπέστη την πρώτη φετινή ήττα στις επίσημες υποχρεώσεις του με τον ΠΑΟΚ να κερδίζει εντός έδρας 87-73.
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα στην προπονητική καριέρα του Βασίλη Ξανθόπουλου, αφού το Περιστέρι μετρούσε το απόλυτο σε GBL και FIBA Europe Cup.
Για το Περιστέρι από 15 πόντους είχαν οι Νίκολς και Αμπερκρόμπι, ωστόσο αυτοί δεν ήταν αρκετοί για την ομάδα του Ξανθόπουλου, που έμεινε από την αρχή πίσω στο σκορ.
Το ματς
Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ καλά στο παιχνίδι και με εξαιρετική άμυνα και πλουραλισμό στην επίθεση πήρε γρήγορα προβάδισμα 10 πόντων (21-11) στα 9’05”. Σε εκείνο το διάστημα ξεχώρισε ο Περσίδης και ο Τζάκσον που πέτυχαν από δύο τρίποντα για να εδραιώσουν το προβάδισμα του ΠΑΟΚ.
Στη δεύτερη περίοδο το Περιστέρι ανέβηκε επιθετικά και με κύριο εκφραστή τον Αμπερκρόμπι που πέτυχε 13 πόντους ως το ημίχρονο, ενώ η διαφορά στο ημίχρονο έφτασε τους 8 πόντους (46-38). Οι γηπεδούχοι είχαν σε εξαιρετική κατάσταση τον Μουρ που είχε 8 πόντους και 10 ριμπάουντ στο πρώτο μέρος.
Στην τρίτη περίοδο ο ΠΑΟΚ συνέχισε να χτυπά το Περιστέρι από την γραμμή των ψηλών του, με τους Μουρ και Τζόουνς να κάνουν ό,τι θέλουν στη ρακέτα, ενώ με σουτ του τελευταίου από το ύψος των βολών η διαφορά έφτασε τους 15 πόντους (70-55).
Στο τελευταίο δεκάλεπτο το Περιστέρι προσπάθησε με τον Χάρις να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα και έστειλε τη διαφορά στους 11 πόντους (79-68) 4’14” πριν από το φινάλε, όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε και πάλι τις λύσεις με πρωταγωνιστή τον Τζάκσον για να φτάσει στην τρίτη του φετινή νίκη στην GBL.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 21-14, 46-38, 71-57, 87-73
ΠΑΟΚ (Ζντοβτς): Μέλβιν 5 (1/2 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 1 μπλοκ), Περσίδης 8 (2/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Μπράουν 16 (4/7 δίποντα, 1/7 τρίποντα, 4 ασίστ, 3 λάθη), Μουρ 13 (4/12 δίποντα, 5/7 βολές, 12 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ), Ντιμσά 12 (3/6 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Κόνιαρης 4, Τζάκσον 16 (4/6 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 3 λάθη), Τζόουνς 10 (5/10 δίποντα, 6 ριμπάουντ), Ιατρίδης, Φίλλιος 3 (1).
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ (Ξανθόπουλος): Νίκολς 15 (3/8 τρίποντα, 5 ασίστ), Καρντένας 7 (1/5 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 5 ασίστ, λάθη, 2 κλεψίματα), Βαν Τούμπεργκεν 7 (5 ριμπάουντ), Πέιν 10 (8 ριμπάουντ, 2 μπλοκ), Γιάνκοβιτς (2 ριμπάουντ), Πετράκης, Ιτούνας 3 (1), Μουράτος 9 (1/2 τρίποντα, 2 ασίστ), Αμπερκρόμπι 15 (3/6 τρίποντα, 4 ριμπάουντ), Κακλαμανάκης (2 ριμπάουντ), Χάρις 7 (1/3 τρίποντα, 3 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα).

