Ανησυχία προκάλεσε το πρωί της Τρίτης η πτώση σοβάδων και κομματιών τοίχου από παλιό κτίριο στη συμβολή των οδών Σοφοκλή Βενιζέλου και Σαχτούρη, στο Περιστέρι.
Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες, μεγάλα κομμάτια σοβά και μπετόν αποκολλήθηκαν από τον εξώστη του πρώτου ορόφου και κατέληξαν στο πεζοδρόμιο, λίγα μόλις μέτρα από το οδόστρωμα. Ευτυχώς, τη στιγμή της πτώσης δεν περνούσαν πεζοί, αποφεύγοντας έτσι τα χειρότερα.
Το σημείο παραμένει επικίνδυνο, καθώς μικρότερα κομμάτια φαίνεται να έχουν χαλαρώσει ακόμη, ενώ το πεζοδρόμιο είναι γεμάτο μπάζα. Περαστικοί και κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αγανάκτησή τους, ζητώντας την άμεση επέμβαση των αρμόδιων υπηρεσιών για τον καθαρισμό του χώρου και την αποκατάσταση του κτιρίου.
Το κτίριο, που φαίνεται να είναι εγκαταλελειμμένο εδώ και καιρό, παρουσιάζει σημάδια φθοράς και υγρασίας, ενώ η πρόσοψή του φέρει ρωγμές και σημάδια διάβρωσης.
Η δημοτική αρχή καλείται να επιθεωρήσει άμεσα το κτίσμα, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχει κίνδυνος νέων αποκολλήσεων ή αν απαιτείται σφράγιση του χώρου για λόγους ασφαλείας.
Το περιστατικό έρχεται να υπενθυμίσει για ακόμη μια φορά την ανάγκη ελέγχου των παλαιών και εγκαταλελειμμένων κτιρίων, ειδικά σε κατοικημένες περιοχές, πριν σημειωθεί κάποιο ατύχημα.


