Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

H Ιταλία καταγγέλλει ρωσική κυβερνοεπίθεση σε τράπεζες και αεροδρόμια



Φιλορώσοι χάκερ επιτέθηκαν την Δευτέρα σε 20 ιταλικούς δικτυακούς τόπους, ανάμεσά τους ιστοσελίδες τραπεζών και αεροδρομίων, ευτυχώς χωρίς να σημειωθούν σοβαρά προβλήματα.

Η ανακοίνωση ήρθε από την ιταλική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας, η οποία συνδέει το περιστατικό με τη νέα ένταση στις σχέσεις Ρόμης και Μόσχας.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, ο ιταλός πρόεδρος Σέρτζιο Ματαρέλα συνέκρινε τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία με τον επεκτατισμό της ναζιστικής γερμανίας πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, σχόλιο που εξόργισε το Κρεμλίνο.

Σύμφωνα με την υπηρεσία κυβερνοασφάλειας, η κυβερνοεπίθεση της φιλορωσικής ομάδα χάκερ Noname057(16) έβαλε στο στόχαστρο στους δικτυακούς τόπους των τραπεζών Intesa Sanpaolo, Banca Monte dei Paschi και Iccrea Banca, καθώς και στα δύο αεροδρόμια του Μιλάνου.

Είχε προηγηθεί κυβερνοεπίθεση της ίδιας ομάδας στους δικτυακούς τόπους 10 ιταλικών θεσμών τον Δεκέμβριο.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment