Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Στο 3% ο πληθωρισμός τον Σεπτέμβριο στην Ελλάδα



Ο ετήσιος πληθωρισμός της ζώνης του ευρώ αναμένεται να μειωθεί στο 1,8% τον Σεπτέμβριο του 2024 από 2,2% τον Αύγουστο, σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της Eurostat, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Εξετάζοντας τις κύριες συνιστώσες του πληθωρισμού στη ζώνη του ευρώ, οι υπηρεσίες αναμένεται να έχουν τον υψηλότερο ετήσιο ρυθμό τον Σεπτέμβριο (4%, από 4,1% τον Αύγουστο), ακολουθούμενες από τα τρόφιμα, το αλκοόλ και τον καπνό (2,4% από 2,3% τον Αύγουστο), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (0,4% σταθερά σε σχέση με τον Αύγουστο) και την ενέργεια (-6%, έναντι -3% τον Αύγουστο).

Στην Ελλάδα ο ετήσιος πληθωρισμός εκτιμάται ότι θα μειωθεί στο 3% το Σεπτέμβριο, από 3,2% τον Αύγουστο 2024.

Τον Σεπτέμβριο, το υψηλότερο επίπεδο πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν το Βέλγιο (4,5%), η Ολλανδία (3,3%), η Εσθονία (3,2%), η Κροατία και η Ελλάδα (3% και οι δύο).

Τα χαμηλότερα επίπεδα πληθωρισμού στην ευρωζώνη καταγράφουν η Ιρλανδία (0,2%), η Λιθουανία (0,4%), η Σλοβενία (0,7%) και η Φινλανδία, το Λουξεμβούργο και η Ιταλία (0,8% και οι τρεις).


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Απριλίου 2025 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος στράφηκαν οι καταναλωτές το 2024

Peristeri News

Με το βλέμμα στις τιμές η επιλογή τροφίμων για τους Έλληνες

Peristeri News

Leave a Comment