Viber
PeristeriNews.gr
Οικονομία

Έρχονται τα αυτόματα πρόστιμα από την εφορία στο κινητό



Αυτόματα «πρόστιμα» από την εφορία έρχονται από τον Οκτώβριο, καθώς πλέον με ένα ηλεκτρονικό ειδοποιητήριο στο κινητό τηλέφωνο οι οφειλέτες θα καλούνται να πληρώσουν πρόστιμο επειδή δεν έχει εμπρόθεσμα υποβληθεί η δήλωση είτε για το ΦΠΑ, είτε η φορολογική δήλωση, είτε η δήλωση για τον φόρο παρακράτησης.

Όπως ανέφερε η εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ, τα ειδοποιητήρια πλέον θα είναι ηλεκτρονικά και θα έρχονται είτε μέσω e-mail, είτε μέσω της εφαρμογής MyAadeapp. Tο πρόστιμο για ένα φυσικό πρόσωπο που δεν υποβάλλει εμπρόθεσμα τη δήλωσή του είναι 100 ευρώ.

Για μια επιχείρηση με απλογραφικά στοιχεία είναι βιβλία είναι 250 ευρώ και με διπλογραφικά 500 ευρώ.

Με το νέο σύστημα ο φορολογούμενος θα γλιτώνει τις προσαυξήσεις, θα ενημερώνεται πιο γρήγορα, και το Δημόσιο επίσης δεν θα χάνει λεφτά, γιατί μετά την πενταετία διαγράφονταν πάρα πολλά πρόστιμα.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Φορολοταρία Απριλίου 2025 – Δείτε εάν κερδίσατε

Peristeri News

Στα σταθερά τιμολόγια ρεύματος στράφηκαν οι καταναλωτές το 2024

Peristeri News

Με το βλέμμα στις τιμές η επιλογή τροφίμων για τους Έλληνες

Peristeri News

Leave a Comment