Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Σεισμός 5,3 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Κρήτης



Σεισμός μεγέθους 5,3 ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα (21/7) στις 7 το πρωί σε θαλάσσια περιοχή, 59 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας Χανίων.

Σύμφωνα με το γεωδυναμικό ινστιτούτο, το εστιακό βάθος της δόνησης εντοπίζεται στα 17,2 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται πως χθες (20/7) σεισμός 4,2 Ρίχτερ καταγράφηκε στα νοτιοδυτικά της Παλαιοχώρας, σε εστιακό βάθος 10 χλμ.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ωστόσο οι Αρχές παραμένουν σε ετοιμότητα.

Τι λένε σεισμολόγοι

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο σεισμολόγος Γεράσιμος Χουλιάρας τόνισε ότι «η δόνηση έγινε 60 χιλιόμετρα από την ακτή, από τα Χανιά, είναι σε υποθαλάσσια περιοχή και σε ένα σχετικό βάθος και για αυτούς τους λόγους δε νομίζω να έχουμε ζημιές αυτή τη στιγμή».

Πρόσθεσε είναι ισχυρό το μέγεθος και τις τελευταίες μέρες παρακολουθούσαμε μία έντονη μικροσεισμική δραστηριότητα οπότε εξακολουθούμε να παρακολουθούμε το φαινόμενο.

«Επειδή βρισκόμαστε και σε τουριστική περίοδο θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί, τα προληπτικά μέτρα προστασίας να τηρούμε και πάνω από όλα όχι πανικός. Όπως σας εξήγησα υπήρχε μια μικροσεισμική δραστηριότητα τις τελευταίες μέρες, ελπίζω να έχει εκδηλωθεί με το 5,3» τόνισε ακόμα ο κ. Χουλιάρας ενώ σημείωσε ότι είναι συνηθισμένο μέγεθος για την περιοχή.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Θετικός σε αλκοτέστ ο πρώην βουλευτής Διαμαντής Καραναστάσης

Peristeri News

Κλιμάκωση κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες

Peristeri News

Καταγγελία για προβολή ακατάλληλου υλικού σε σχολείο στο Αιγάλεω

Peristeri News

Leave a Comment