PeristeriNews.gr
Πολιτική

Την Τρίτη κρίνεται η συμμετοχή του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές


Αύριο Τρίτη 2 Μαΐου αναμένεται η ανακήρυξη των κομμάτων που θα λάβουν μέρος στις εκλογές.

Οι εργασίες της διάσκεψης ξεκίνησαν, μετά και την απόρριψη της αίτησης που είχε καταθέσει το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, για εξαίρεση τριών δικαστών.

Αύριο το βράδυ αναμένεται από την Διάσκεψη Α1 ποινικού τμήματος του Αρείου Πάγου η ανακήρυξη των κομμάτων που θα πάρουν μέρος στις εκλογές.

Μαζί, θα κριθεί και η νομιμότητα της συμμετοχής του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη, «Έλληνες».

Υπενθυμίζεται πως απορρίφθηκε το αίτημά του για εξαίρεση τριών δικαστών του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, που τους κατηγορούσε για αμεροληψία και για προπαρασκευαστικές ενέργειες με σκοπό να αποκλειστεί το κόμμα του από τις εκλογές.

Ήδη, το πρώτο μπλόκο από τον Άρειο Πάγο ήρθε την περασμένη Πέμπτη και ήταν για το κόμμα Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου.

Συγκεκριμένα σε βάρος του κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, στην οποία υποστηρίχθηκε πως οι κύριοι Μπογδάνος-Εμφιετζόγλου τού «έκλεψαν» το όνομα και ο Αρειος Πάγος έκρινε ομόφωνα πως δικαιούχος του ονόματος είναι το προφεύγον κόμμα.

Παράλληλα κρίθηκε πως το σύμβολο της «Πατριωτικής Ένωσης» (το αστέρι της Βεργίνας) είναι εθνικό σύμβολο και, εκ του νόμου, απαγορεύεται η χρήση του ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στρέφεται κατά του Θάνου Τζήμερου, καταθέτοντας προσφυγή στον Άρειο Πάγο για τον τίτλο «Εθνική Δημιουργία».

Το δεύτερο μπλόκο ήρθε μία ημέρα μετά και ήταν για το κόμμα «ΠΑΤΡΙΔΑ» της Αφροδίτης Λατινοπούλου, το οποίο «κόπηκε» με ομόφωνη απόφαση της Ολομέλειας του Α1 Πολιτικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, έπειτα από προσφυγή που είχε καταθέσει ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος.

Σε βάρος του κόμματος της Αφροδίτης Λατινοπούλου ο κ. Μπογδάνος είχε καταθέσει προσφυγή, καταγγέλλοντας «ονοματοκλοπή» και παράνομη ιδιοποίηση συμβόλου. Η προσφυγή τελικά έγινε δεκτή, καθώς το κόμμα είχε ιδρυθεί αρχικά από τον Κ. Μπογδάνο.

Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ έχουν καταθέσει στον Άρειο Πάγο υπόμνημα κατά του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη και αναμένεται να φανεί ποια απόφαση θα πάρει το Α1 τμήμα του Αρείου Πάγου.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Νέα δημοσκόπηση δίνει προβάδισμα 20 μονάδων στη Νέα Δημοκρατία

Peristeri News

Δηλώσεις των πολιτικών για την τραγωδία των Τεμπών

Peristeri News

Στο Ελσίνκι ο Ν. Δένδιας για το φιλανδικό μοντέλο στρατιωτικής θητείας

Peristeri News

Leave a Comment