PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος από την εκλογή του Μητροπολίτη Περιστερίου κ.κ. Γρηγορίου


Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος συμπλήρωσε σήμερα 8 Οκτωβρίου ένα χρόνο από την εκλογή του.

Το Σώμα της Ιεραρχίας μετά από μυστική ψηφοφορία, εξέλεξε τον Αρχιμανδρίτη Γρηγόριο Παπαθωμά νέο Μητροπολίτη Περιστερίου με 68 ψήφους, ένα χρόνο πριν.

Λίγες μέρες αργότερα στις 17 Οκτωβρίου ο νέος Μητροπολίτης Περιστερίου χειροτονήθηκε, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Φειδωλός στον λόγο του, ο νεοχειροτονηθείς μητροπολίτης Περιστερίου θέλησε να σιωπήσει και να ζήσει εν σιωπή «τη μεγάλη και ιερότατη αυτή στιγμή της μέγιστης προσωπικής του Πεντηκοστής», λέγοντας ότι η κατά Θεόν σιωπή είναι ο καλύτερος τρόπος έκφρασης. Χαρακτήρισε την ιεροσύνη ως χάρισμα και δώρο Χριστού και είπε ότι ο επίσκοπος κείται εις τόπον και εις τύπον, αλλά και εις τρόπον Χριστού. «Να μου επιτρέψετε τη σιωπή μου και να μου τη συγχωρήσετε».

Η υποδοχή του Μητροπολίτη κ.κ. Γρηγορίου στο Περιστέρι

Στις 14 Νοεμβρίου σε μια επίσημη τελετή, η πόλη του Περιστερίου υποδέχθηκε τον νέο Μητροπολίτη κ.κ. Γρηγορίου στην πλατεία Δημαρχείου.

Το νέο Μητροπολίτη Περιστερίου υποδέχθηκε στην είσοδο του Δημαρχείου, ο Ανδρέας Παχατουρίδης, που μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Σεβασμιότατο Γρηγόριο.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Περιστερίου εμφανώς συγκινημένος τόνισε τη χαρά του για την ανάληψη της ηγεσίας του κλήρου στην πόλη μας αναφέροντας χαρακτηριστικά «Πλέον το Περιστέρι θα είναι για μένα η ωραιότερη πόλη σε όλο τον κόσμο».

Της υποδοχής ακολούθησε η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχη στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Ο Μητροπολίτης Περιστερίου κ.κ. Γρηγόριος διακρίνεται για το ήθος και την ταπεινότητά του ενώ από την πρώτη στιγμή έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για όλα τα δρώμενα που συμβαίνουν στην πόλη μας έχοντας ενεργό ρόλο στην κοινωνία του Περιστερίου.

Του ευχόμαστε έτη πολλά και να συνεχίσει το θεάρεστο έργο του.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας με δόλο κατηγορείται ο άνδρας της επίθεσης με μαχαίρι στην Ερμού

Peristeri News

Συνελήφθη γιατρός που χορηγούσε ψευδείς ιατρικές βεβαιώσεις σε αλλοδαπούς

Peristeri News

Φωτιά σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα στην πλατεία Βικτωρίας

Peristeri News

Leave a Comment