PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Συνελήφθησαν στην Κρήτη δύο για την επίθεση με μαχαίρι κατά Γερμανών τουριστών


Στα χέρια της αστυνομίας βρίσκονται στην Κρήτη δύο άνδρες για το πρωτοφανές περιστατικό, που σημειώθηκε το περασμένο Σάββατο εναντίον Γερμανών τουριστών.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Προστασίας του πολίτη. «Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ οι δύο πολίτες στην Κρήτη που καταζητούνταν για το επεισόδιο και την επίθεση σε Γερμανούς τουρίστες. Αποδίδονται στη δικαιοσύνη. Οφείλουμε την εφαρμογή του νόμου, αλλά και τη διαφύλαξη της έννοιας των ελληνικών λέξεων φιλοξενία και φιλότιμο» έγραψε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των Γερμανών τουριστών οι δύο άνδρες τους καταδίωξαν και τους γρονθοκόπησαν. Μιλώντας στην ΕΡΤ είπαν ότι ο οδηγός του οχήματος τους καταδίωξε με το αγροτικό του, μέσα στο κατάμεστο από κόσμο Πέραμα, ενώ δεν δίστασε να σκαρφαλώσει με την όπισθεν στο ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο, για να τους επιτεθεί για μια ακόμα φορά με μαχαίρι.

Οι τοπικοί φορείς ζητούν λήψη μέτρων ενώ ο υπουργός Τουρισμού επικοινώνησε με την οικογένεια εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του.

«Οι Γερμανοί τουρίστες μας επιτέθηκαν»

Πληροφορίες του Cretalive.gr αναφέρουν ότι ο ισχυρισμός που προβάλλει η πλευρά των κατηγορουμένων είναι πως τα πράγματα έγιναν διαφορετικά από αυτά που αναφέρουν οι τουρίστες. Μάλιστα υποστηρίζεται ότι ο ένας εκ των Γερμανών, που είναι μποξέρ, γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον 38χρονο σε σημείο που να του προκαλέσει ζημιά στη μύτη, καθώς – όπως αναφέρεται – έσπασε το διάφραγμα.

Επικαλείται δε η πλευρά του 38χρονου ότι υπάρχει και σχετική ιατρική γνωμάτευση, ενώ – όπως αναφέρουν οι πληροφορίες- θα ζητηθεί και η εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Ο 38χρονος κατηγορείται για βαριά σκοπούμενες σωματικές βλάβες, που αποτελεί κακουργηματικού χαρακτήρα αδίκημα ενώ τον 36χρονο συνεπιβάτη του στο 4Χ4 βαραίνει κατηγορία σε βαθμό πλημμελήματος.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για το Μουσείο ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης στο Περιστέρι

Peristeri News

Θερμότερος όλων των εποχών ο φετινός χειμώνας στην Ελλάδα

Peristeri News

Αλλάζει και πάλι το ανοιξιάτικο σκηνικό του καιρού – Καταιγίδες στην Αττική

Peristeri News

Leave a Comment