Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Μπάιντεν σε Ερντογάν: Σημαντική η σταθερότητα στο Αιγαίο



Ο Τζο Μπάιντεν είχε συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Μαδρίτη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στο ΝΑΤΟ, με τους δύο προέδρους να μιλούν μεταξύ άλλων και για το Αιγαίο.

Σύμφωνα με τον Λευκό Οίκο, ο αμερικανός πρόεδρος τόνισε στον Ερντογάν τη σημασία της σταθερότητας στο Αιγαίο, αλλά και στην Συρία.

Η ανακοίνωση του Λευκού Οίκου για τη συνάντηση: «Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν χαιρέτισε τη σύναψη τριμερούς συμφωνίας από την Τουρκία με τη Φινλανδία και τη Σουηδία που άνοιξε το δρόμο στους Συμμάχους να τους καλέσουν να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.

Οι ηγέτες συζήτησαν τη συνεχιζόμενη υποστήριξή τους προς την Ουκρανία στην άμυνά της κατά της ρωσικής επιθετικότητας, καθώς και τη σημασία της άρσης των ρωσικών εμποδίων στην εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών.

Μίλησαν επίσης για τη σημασία της διατήρησης της σταθερότητας στο Αιγαίο και τη Συρία. Ο Πρόεδρος Μπάιντεν επανέλαβε την επιθυμία του να διατηρήσει εποικοδομητικές διμερείς σχέσεις και οι ηγέτες συμφώνησαν στη σημασία συνεχών στενών διαβουλεύσεων μεταξύ των κυβερνήσεών μας».


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment