Viber
PeristeriNews.gr
Διεθνή

Ισλαμικό Κράτος: Καλεί σε νέες επιθέσεις στην Ευρώπη



Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος υποσχέθηκε να εκδικηθεί τον θάνατο του αρχηγού του, τον Φεβρουάριο και κάλεσε τους υποστηρικτές του να εκμεταλλευθούν τον πόλεμο στην Ουκρανία για να επαναλάβουν τις επιθέσεις στην Ευρώπη.

Στις 3 Φεβρουαρίου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε τον θάνατο του πρώην αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Ιμπραΐμ αλ-Χασίμι αλ-Κουράσι που ανατινάχθηκε κατά την διάρκεια επιχείρησης των ειδικών αμερικανικών δυνάμεων στην βορειοδυτική Συρία.

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε από το Ισλαμικό Κράτος στις 10 Μαρτίου.

«Ανακοινώνουμε…ευλογημένη εκστρατεία εκδίκησης», δήλωσε ο Αμπού Ομαρ αλ-Μουτζαχίρ, εκπρόσωπος της οργάνωσης σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε στο Telegram.

Το Ισλαμικό Κράτος καλεί επίσης τους υποστηρικτές του να επαναλάβουν τις επιθέσεις στην Ευρώπη εκμεταλλευόμενοι «την ευκαιρία της μάχης ανάμεσα στους σταυροφόρους», εννοώντας την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας.


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο να παραιτηθεί από την εξουσία

Peristeri News

Τραμπ: Ο εναέριος χώρος της Βενεζουέλας θα κλείσει στο σύνολό του

Peristeri News

Ιστορική Λειτουργία, Οικουμενικός Πατριάρχης και Πάπας μαζί στον θρόνο της πίστης

Peristeri News

Leave a Comment