PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 14/4


Μία χολιγουντιανή υπερπαραγωγή και τέσσερα ντοκιμαντέρ είναι οι νέες ταινίες που κάνουν πρεμιέρα σήμερα στη μεγάλη οθόνη.

Στη λίστα των ταινιών της εβδομάδας, τα «Φανταστικά Ζώα», βασισμένα στο μυθιστόρημα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ επιστρέφουν, αυτήν τη φορά, όμως, χωρίς τον Τζόνι Ντεπ στον πρωταγωνιστικό ρόλο, στα ντοκιμαντέρ το ψυχωμένο και συγκινητικό “Ενθύμιον” του Νίκου Ζιώγα, το συγκλονιστικό “Η Ιερότητα του Βουνού”, το ιστορικό και πολιτικό, επικών διαστάσεων, “Η Ώρα των Φούρνων”, από την επαναστατημένη Αργεντινή του ’68 και το κατανυκτικό “Αδάμ, που εί; ” του Αλεξάντερ Ζαποροσένκο.

«Φανταστικά Ζώα: Τα Μυστικά του Ντάμπλντορ»

Περιπέτεια φαντασίας, αμερικανικής και βρετανικής παραγωγής του 2022. Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ γνωρίζει ότι ο πανίσχυρος σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ κινείται για να πάρει τον έλεγχο του Κόσμου των Μάγων. Ανίκανος να τον σταματήσει μόνος του, αναθέτει στον Μαγικοζωολόγο Νιουτ Σκαμάντερ να ηγηθεί μιας ατρόμητης ομάδας μάγων, μαγισσών και ενός γενναίου μαγκλ φούρναρη σε μια επικίνδυνη αποστολή, όπου συναντούν παλιά και νέα ζώα και συγκρούονται με την ενισχυμένη λεγεώνα του Γκρίντελβαλντ. Αλλά με τόσα πολλά να διακυβεύονται, πόσο καιρό μπορεί ο Ντάμπλντορ να παραμείνει αμέτοχος;

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γέιτς
Πρωταγωνιστούν: Τζουντ Λο, Μαντς Μίκελσεν, Έντι Ρέντμεϊν, Έζρα Μίλερ, Νταν Φόγκλερ, Αλισον Σούντολ, Κάλουμ Τέρνερ, Τζέσικα Γουίλιαμς, Κάθριν Γουότερσον

Προβάλλονται ακόμη:

«Ενθύμιον»

Ντοκιμαντέρ, ελληνικής παραγωγής του 2021. Μια ελεγεία στην Ήπειρο που χάνεται, αλλά και ένας ύμνος στην Ήπειρο που επιβιώνει. Ένα τραγούδι αγάπης για όσους έμειναν κοντά της, για όσους μετανάστευσαν, για τους μουσικούς της και τη μοναδική της φύση.

Σκηνοθεσία: Νίκος Ζιώγας

«Η Ιερότητα του Βουνού»

Ντοκιμαντέρ, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Τα ψηλά βουνά, πόσο μάλλον αυτά της άγριας Αλάσκας, παραμένουν ό,τι και να γίνει άπαρτα από τον ανθρώπινο πολιτισμό, καθαρά και συνεχώς αναζωογονημένα από το χιόνι, τον παγωμένο αέρα και τον ήλιο.

Σκηνοθεσία: Ρενάν Οζτούρκ και Φρέντι Γουίλκινσον

«Η Ώρα των Φούρνων»

Πολιτικό ντοκιμαντέρ, αργεντίνικης παραγωγής 1968. Ένα ιστορικό ντοκιμαντέρ, επικών διαστάσεων και τετράωρης διάρκειας, που χωρίζεται σε τρία κεφάλαια -νεοαποικιοκρατία, πράξη απελευθέρωσης, βία και ελευθερία- και καταπιάνεται με τις προβληματικές και τα αιτήματα των επαναστατικών κινημάτων του λεγόμενου τρίτου κόσμου, την ώρα που η νεολαία στις ΗΠΑ και την Ευρώπη έκαναν τις δικές τους εξεγέρσεις.

Σκηνοθεσία: Οκτάβιο Χετίνο και Φερνάντο Σολάνας

«Αδάμ, που εί;»

Ντοκιμαντέρ ουκρανικής και ελληνικής παραγωγής 2019. Μια βιωματική ταινία που εισάγει τον θεατή στην πολύμορφη καθημερινή ζωή, σ’ ένα από τα παλαιότερα μοναστήρια της Μονής Δοχειαρίου του Αγίου Όρους και αναδεικνύει τις ιδιαιτερότητες του τόπου, τους ανθρώπους που καταφεύγουν αλλά και ζουν εκεί και αποτυπώνει έναν εναλλακτικό τρόπο ζωής που επικρατεί σε μια μοναστική κοινότητα τον 21ο αιώνα.

Σκηνοθεσία: Αλεξάντερ Ζαποροσένκο

 

Δείτε τι παίζεται στα Δυτικά την εβδομάδα 14/4-20/4
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 15/2

Peristeri News

Leave a Comment