PeristeriNews.gr
Διεθνή

Λιβύη: Καταγγελίες για βόμβες διασποράς


Επικοινωνιακό τέχνασμα για τη μια πλευρά, εγκληματική ενέργεια για το αντίπαλο στρατόπεδο, είναι οι απόψεις που καταγράφονται για την καταγγελία ότι το καθεστώς Καντάφι χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην πόλη Μιζουράτα.

Επικοινωνιακό τέχνασμα για τη μια πλευρά, εγκληματική ενέργεια για το αντίπαλο στρατόπεδο, είναι οι απόψεις που καταγράφονται για την καταγγελία ότι το καθεστώς Καντάφι χρησιμοποιεί βόμβες διασποράς στην πόλη Μιζουράτα.

Εν τω μεταξύ, έξι άτομα σκοτώθηκαν και 20 τραυματίστηκαν από επίθεση των δυνάμεων του Καντάφι με ρουκέτες εναντίον θέσεων των αντικαθεστωτικών μεταξύ της Ατζνταμπίγια και της Μπρέγκα, σύμφωνα με όσα αναφέρουν νοσοκομειακές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Σε καταγγελίες εναντίον του καθεστώτος Καντάφι στη Λιβύη, προχώρησε το Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW), μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχουν χρησιμοποιηθεί στην πόλη Μιζουράτα, όλμοι διασποράς, σε κατοικημένες περιοχές.

Σε δηλώσεις της η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρυ Κλίντον τόνισε ότι: «δεν εκπλήσσομαι για ό,τι μπορούν να κάνουν ο συνταγματάρχης Καντάφι και οι δυνάμεις του. Αυτή είναι μία ανησυχητική πληροφορία και είναι ένας από τους λόγους που οι μάχες στη Μιζουράτα είναι τόσο δυσχερείς, διότι διεξάγεται σε στενά, μέσα σε οικιστικές ζώνες και παρουσιάζει πλήθος προκλήσεις για το ΝΑΤΟ και την λιβυκή αντιπολίτευση».

Οι δηλώσεις της κ. Κλίντον έγιναν στο περιθώριο της διήμερης άτυπης συνόδου των υπουργών Εξωτερικών των χωρών του ΝΑΤΟ.

Στο ίδιο επίπεδο, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Δρούτσας, δήλωσε ότι η χώρα μας προετοιμάζει ένα πλοίο για τη μεταφορά τραυματιών από τη Λιβύη, οι οποίοι πιθανόν να νοσηλευτούν σε νοσοκομεία της Κρήτης, ενώ επικοινωνία υπάρχει με το Κατάρ για τη μεταφορά δικών του πολιτών.

Η πληροφορία αυτή, για τις βόμβες διασποράς, προκάλεσε τη διάψευση από τον εκπρόσωπο του καθεστώτος Καντάφι, Μούσα Ιμπραχίμ, που δήλωσε: «Τους προκαλώ να το αποδείξουν. Αν χρησιμοποιούσαμε τέτοιες βόμβες οι αποδείξεις θα παρέμεναν εκεί για μέρες κι εβδομάδες και ξέρουμε πολύ καλά ότι η διεθνής κοινότητα θα έλθει μαζικά στη χώρα μας σύντομα. Δεν θα μπορούσαμε λοιπόν να κάνουμε κάτι τέτοιο, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι που θα μας ενοχοποιούσε ακόμα κι αν ήμασταν εγκληματίες».

Για να «διασκεδάσουν» τις καταγγελίες οι εκπρόσωποι του Καντάφι, έχουν προσκαλέσει για επιτόπια επίσκεψη, την UNICEF, ενώ σήμερα Σάββατο, τη Μιζουράτα θα επισκεφτούν κλιμάκια της Ερυθράς Ημισελήνου και του Ερυθρού Σταυρού.

Στον αντίποδα, οι αντικαθεστωτικοί υποστηρίζουν ότι είναι αληθείς οι καταγγελίες για βλήματα διασποράς και εκτιμούν ότι αν το ΝΑΤΟ δεν κλιμακώσει τις αεροπορικές του επιδρομές, τότε θα σημειωθεί εκατόμβη θυμάτων, από τα κυβερνητικά στρατεύματα.

Την ίδια ώρα η αμερικανική εφημερίδα Ουάσιγκτον Ποστ, σε δημοσίευμά της αναφέρει ότι σημειώθηκε έλλειψη πυρομαχικών στις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που επιχειρούν αεροπορικά στη Λιβύη.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Ο Πούτιν απειλεί με πυρηνικό πόλεμο αν το ΝΑΤΟ στείλει στρατό στην Ουκρανία

Peristeri News

Γαλλία: Κατοχυρώνει συνταγματικά το δικαίωμα στην άμβλωση

Peristeri News

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Leave a Comment