PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Ισχυρός σεισμός 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη


Ισχυρός σεισμός 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στην Κρήτη, στις 9:17 το πρωί της Δευτέρας.

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα δυτικά-βορειοδυτικά της Άρβης.

Το εστιακό βάθος της ισχυρής δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα.

Νεότερη ενημέρωση (10.05 πμ)

Ισχυροί μετασεισμοί έντασης 3,7 και 4,5 Ρίχτερ

Συνεχίζονται οι σεισμικές δονήσεις στην Κρήτη, μετά τον ισχυρό σεισμό των 5,8 Ρίχτερ, που ταρακούνησε το νησί. Ο ισχυρότατος σεισμός σημειώθηκε στις 9:17 το πρωί και είχε επίκεντρο περιοχή 23 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης.

Σύμφωνα με τον Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, ακολούθησε δέκα λεπτά μετά, στις 9:27 το πρωί, σεισμική δόνηση 3,7 Ρίχτερ, με επίκεντρο την ίδια περιοχή, 22 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Άρβης και εστιακό βάθος 11,2 χιλιόμετρα.

Στις 9:37 εξάλλου, σημειώθηκε νέα ισχυρή δόνηση 4,5 Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο, 20 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Άρβης και εστιακό βάθος 13,4 χλμ.

«Είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές»

Για σεισμό ο οποίος δεν ήρθε απροειδοποίητα έκανε λόγο ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, μιλώντας για πολύ ισχυρή δόνηση 5,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε, το πρωί της Δευτέρας, στην Κρήτη.

«Επί 4 μήνες κουνάει συνέχεια, στο Αρκαλοχώρι Κρήτης» είπε στην ΕΡΤ, σημειώνοντας πως στις 21 Ιουλίου είχε συγκληθεί εκτάκτως η επιτροπή σεισμικού κινδύνου. «Τότε είχαμε πει τότε ότι ενδέχεται να είναι προσεισμοί αυτοί που σημειώνονταν».

Πρόκειται αναμφίβολα για πολύ ισχυρό σεισμό, υποστήριξε, εκφράζοντας την ανησυχία ότι η δόνηση είχε επίκεντρο σε κατοικημένες περιοχές και όχι σε θαλάσσιο χώρο.

«Θα έχουμε και μετασεισμούς. Δεν ξέρουμε αν μπορεί να επηρεάσει κι άλλα ρήγματα» κατέληξε.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Τσιόδρας: Σήμα κινδύνου για ιλαρά, κοκκύτη, στρεπτόκοκκο

Peristeri News

Στο ΣτΕ το πολεοδομικό σχέδιο των πυρόπληκτων περιοχών

Peristeri News

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για μη εγκεκριμένο συστατικό

Peristeri News

Leave a Comment