PeristeriNews.gr
Νέες Ταινίες

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 16/9


Το νέο επταήμερο, που ξεκινά, διαθέτει πέντε καινούργιες ταινίες, αλλά ίσως και το κινηματογραφικό γεγονός της χρονιάς, το τελευταίο φιλμ του 90χρονου Κλιντ Ίστγουντ.

Ντοκιμαντέρ εθνικής υπερηφάνειας, ιστορία επιβίωσης και ελπίδας, ξέφρενη κωμωδία καταστάσεων, μια αληθινή ιστορία επιβίωσης και ελπίδας και η επιστροφή του Κλιντ Ίστγουντ, περιμένουν τους σινεφίλ.

«Cry Macho»

Δραματική περιπέτεια, αμερικανικής παραγωγής του 2021. Ένας πάλαι ποτέ θρυλικός σταρ του ροντέο, γερασμένος πια, εκτρέφει άλογα. Το παλιό αφεντικό του τού ζητάει μία τελευταία χάρη: να διασχίσει τα σύνορα με το Μεξικό και να μεταφέρει παράνομα τον μικρό του γιο στο Τέξας και την μητέρα του. Αυτό το ταξίδι θα είναι γεμάτο εκπλήξεις, στιγμές αντρικής – πατρικής φιλίας και εκπλήξεις.

Σκηνοθεσία: Κλιντ Ίστγουντ
Πρωταγωνιστούν: Κλιντ Ίστγουντ, Εντουάρντο Μίνετ, Νατάλια Τρέιβεν, Ντουάιτ Γιοακάμ, Φερνάντα Ουρεχόλα

«Βασιλιάς Όττο»

Ντοκιμαντέρ, ελληνοαμερικανικής παραγωγής του 2021. Το καλοκαίρι του 2004, η Ελλάδα μάγεψε την Ευρώπη με την πιο αναπάντεχη νίκη της στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Οι θεατές ανά τον κόσμο παρακολούθησαν με δέος ένα από τα αουτσάιντερ του θεσμού, που κατατρόπωσε τους γίγαντες του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια ομάδα της Ευρώπης. Ο αρχιτέκτονας πίσω από αυτόν τον απροσδόκητο θρίαμβο ήταν ο θρυλικός Γερμανός προπονητής, ο «Βασιλιάς» Όττο Ρεχάγκελ. Έχοντας σημειώσει τεράστιες επιτυχίες για τη χώρα του, πήρε την παράτολμη απόφαση να εγκαταλείψει την αυτοκρατορία του, για να αναλάβει την αδύναμη ελληνική ομάδα ποδοσφαίρου. Αυτή είναι ιστορία για το πώς δύο εκ διαμέτρου αντίθετες κουλτούρες ενώθηκαν, μίλησαν την ίδια γλώσσα και έγραψαν μαζί ένα νέο κεφάλαιο στην ελληνική μυθολογία.

Σκηνοθεσία: Κρίστοφερ Αντρέ Μαρκς

«Μαθήματα Περσικών»

Ιστορική δραματική περιπέτεια, γερμανικής και Λευκορωσικής παραγωγής του 2020. Ένας Εβραίος συλλαμβάνεται από τα Ες Ες και οδηγείται σε στρατόπεδο συγκέντρωσης. Εκεί, καταφέρνει να αποφύγει την εκτέλεση όταν την ύστατη στιγμή ορκίζεται πως δεν είναι Εβραίος αλλά Πέρσης. Το ψέμα μπορεί να του έσωσε τη ζωή, αλλά τον έβαλε σε νέους μπελάδες, καθώς ένας αξιωματικός, ο οποίος ονειρεύεται να ανοίξει εστιατόριο στην Περσία μετά τον πόλεμο τον αναγκάζει να τον διδάξει φαρσί.

Σκηνοθεσία: Βαντίμ Πέρελμαν
Πρωταγωνιστούν: Νοέλ Πέρεζ Μπισκαγιάρτ, Λαρς Έιντινγκερ, Λεόνι Μπένες, Γιόνας Νάι

«Αντίο, Ηλίθιοι»

Κωμωδία, γαλλικής παραγωγής του 2020. Μια σαραντάχρονη κομμώτρια αποφασίζει να ακολουθήσει τα χνάρια του γιου της, που είχε αναγκαστεί να δώσει για υιοθεσία όταν είχε μείνει έγκυος στην εφηβεία της. Βοηθούς στην έρευνά της θα βρει δυο εντελώς αναπάντεχους τύπους: δύο δημόσιους υπάλληλους, που υπηρετούν στην υπηρεσία όπου αρχικά προσφεύγει για να βρει βοήθεια στην αναζήτησή της. Ο ένας είναι ένας υψηλά ιστάμενος δημόσιος υπάλληλος στα πρόθυρα νευρικής κρίσης, ο οποίος καθώς έχει μείνει πίσω στις προαγωγές γίνεται αυτοκαταστροφικός και επικίνδυνος για τους συναδέλφους του. Ο άλλος, είναι ένας τυφλός άντρας, ο οποίος εργάζεται στα αρχεία της υπηρεσίας…

Σκηνοθεσία: Αλμπέρ Ντιποντέλ
Πρωταγωνιστούν: Βιρζινί Εφιρά, Αλμπέρ Ντιποντέλ, Νικολά Μαριέ, Μισέλ Βιλερμάζ

«Φαντάσματα στην Πόλη»

Σπονδυλωτή ιστορία, τουρκικής παραγωγής του 2020. Στο κοντινό μέλλον, η Τουρκία βιώνει ένα ανεξήγητο ενεργειακό μπλακ άουτ, που πυροδοτεί βίαιες ταραχές. Τέσσερις χαρακτήρες, σαν περιπλανώμενα φαντάσματα, καθρεφτίζουν τις πολλαπλές όψεις μιας αποπροσανατολισμένης χώρας, που βρίσκεται στο χείλος της έκρηξης. Μέσα από συνεχή άλματα μπρος-πίσω στον χρόνο και σκηνές που επαναλαμβάνονται από διαφορετική οπτική γωνία, αυτός ο συναρπαστικός γρίφος σκιαγραφεί ένα πλέγμα από ακραίες αντιθέσεις και αντιφάσεις– ένα πορτρέτο μιας κοινωνίας που βυθίζεται στο σκοτάδι.

Σκηνοθεσία: Αζρά Ντενίζ Οκιάι
Πρωταγωνιστούν: Ναλάν Κουρουτσίμ, Ντιλάιντα Γκιουνές, Μπερίλ Καγιάρ, Ερμά Οζντεμίρ

 

Δείτε τι παίζεται στους θερινούς στα Δυτικά την εβδομάδα 16/9-22/9
Δείτε περισσότερα νέα για ταινίες

 

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 7/3

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 29/2

Peristeri News

Οι νέες ταινίες από την Πέμπτη 22/2

Peristeri News

Leave a Comment