PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Πυρκαγιές σε Καλαμάκι Κορινθίας και Μακρακώμη Φθιώτιδας


Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική καθώς είναι σε εξέλιξη πυρκαγιές σε Καλαμάκι Κορινθίας και Μακρακώμη Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, είναι σε εξέλιξη φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Καλαμάκι Κορινθίας.

Λόγω της φωτιάς έκλεισε η Π.Ε.Ο Ισθμού – Επιδαύρου και για τα δύο ρεύματα, ενώ πληροφορίες από τοπικά μέσα αναφέρουν ότι υπήρξε έκκληση και για την εκκένωση οικισμού.

Για την κατάσβεση επιχειρούν 35 πυροσβέστες με 13 οχήματα, 3 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Παράλληλα, πυρκαγιά έχει ξεσπάσει κοντά στο χωριό Βίτολη του δήμου Μακρακώμης στη Δυτική Φθιώτιδα.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 αεροσκάφη, ένα ελικόπτερο και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Νέα ενημέρωση 21.30

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά στο Καλαμάκι Κορινθίας

Υπό πλήρη έλεγχο έχει τεθεί από την Πυροσβεστική η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Καλαμάκι Κορινθίας.

Ήδη αποχώρησαν οι περισσότερες δυνάμεις αλλά παραμένει μια μικρή δύναμη της Πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας.

Η φωτιά ήταν κοντά σε κατοικημένη περιοχή, γι’ αυτό η τοπική αυτοδιοίκηση ζήτησε να απομακρυνθούν οι κάτοικοι των πρώτων σπιτιών κοντά στην πυρκαγιά, προληπτικά για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική δεν έχουν αναφερθεί ζημιές σε σπίτια, ωστόσο οι φλόγες πέρασαν μέσα από αυλές αλλά αντιμετωπίστηκαν από τις πυροσβεστικές δυνάμεις.

Οριοθετημένη και η πυρκαγιά στη Φθιώτιδα

Οριοθετημένη σύμφωνα με την Πυροσβεστική είναι πλέον και η πυρκαγιά στην περιοχή Βίτολη Φθιώτιδας η οποία επίσης δεν εμπνέει ανησυχία .

Μέτωπο πυρκαγιάς περίπου 1,5 χιλιομέτρου, «έσπειρε» οδηγός τρακτέρ στη δυτική Φθιώτιδα το απόγευμα της Παρασκευής, όταν η πλατφόρμα με τις μπάλες άχυρου που κουβαλούσε πήρε φωτιά, την οποία σκορπούσε από τη διασταύρωση Παλαιοβράχας και μέχρι 100 μέτρα πριν τα πρώτα σπίτια της Βίτολης του Δήμου Μακρακώμης.

Από τις 5:30’ μμ περίπου και μέχρι λίγο πριν τις 8 το βράδυ, η κυκλοφορία διεκόπη από το 30ο έως το 64ο χιλιόμετρο της εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, ενώ Πυροσβεστικά οχήματα, μηχανήματα του Δήμου και η Αστυνομία προσπαθούσαν να ελέγξουν την κατάσταση.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment