PeristeriNews.gr
Κοινωνία

Περιστέρι: Κλείνουν μαγαζιά για να γλιτώσουν τα πρόστιμα


Τα χειρότερα χρόνια τους φαίνεται πως διανύουν τα μαγαζιά εστίασης και λιανεμπορίου στο Περιστέρι εν μέσω πανδημίας.

Από τη μια τα μαγαζιά του λιανεμπορίου κλείνουν και πάλι από αύριο και μέχρι τουλάχιστον τις 28/2 την λειτουργία τους με φυσική παρουσία και συνεχίζουν (όσα διαθέτουν) μέσω ηλεκτρονικών υπηρεσιών.

Όλα αυτά ενώ άνοιξαν για διάστημα δύο μηνών περίπου και όπως ήταν αναμενόμενο δεν πούλησαν ούτε κατά διάνοια τα προϊόντα που είχαν προμηθευτεί.

Χαρακτηριστικά όπως μας ανέφερε μαγαζί ένδυσης στο Περιστέρι, η μείωση των πωλήσεων ήταν μεγαλύτερη του 70% με το click away να αποτυγχάνει παταγωδώς.

Από την άλλη τα μαγαζιά εστίασης συνεχίζουν να ανεβαίνουν έναν οικονομικό γολγοθά ενώ ακόμα και αυτά που εξυπηρετούν με take away και delivery μπαίνουν μέσα μιας και τα λειτουργικά έξοδα παραμένουν όμοια σε αντίθεση με τα έσοδα που όπως είναι λογικό έχουν μειωθεί.

Χωρίς να θεωρηθεί υπερβολή ιδιοκτήτης μεγάλου καφέ στην Αιμιλίου Βεάκη αποκαλύπτει πως τα κέρδη του μαγαζιού έχουν μειωθεί στο 80% ενώ υπάρχει και ο φόβος των προστίμων.

Προστίμων των 3000€ για την παραμονή πελατών έξω από το μαγαζί, σαν αυτό που κόπηκε πριν μερικές μέρες σε καφέ της οδού Σεβαστείας.

Για την αποφυγή των προστίμων και τη μείωση των εξόδων που οδηγούν μαθηματικά στο μελλοντικό κλείσιμο των μαγαζιών αρκετοί ιδιοκτήτες προτιμούν να βάλουν λουκέτο προσωρινά μέχρι να επιτραπεί και πάλι η χρήση τραπεζοκαθισμάτων.

Πάντως ακόμα και τώρα που η αυστηρότητα της Αστυνομίας γίνεται μεγαλύτερη όσον αφορά τα πρόστιμα, υπάρχουν κάποια μαγαζιά εστίασης που συγκεντρώνουν αρκετό κόσμο απέξω και γύρω από αυτά.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Περιστέρι: Video που σοκάρει με πτώση αναβάτη πατινιού στη μέση του δρόμου

Peristeri News

Κατάθεση ψυχής από τους συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών

Peristeri News

ΕΕΚΕ: Ακατάσχετοι λογαριασμοί στα χαρτιά

Peristeri News

Leave a Comment