PeristeriNews.gr
Διεθνή

Κορωνοϊός: Ο Τραμπ κηρύσσει τις ΗΠΑ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης


Κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ευελπιστώντας στην καλύτερη διαχείριση της πανδημίας του Covid-19.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει την δυνατότητα στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αποδεσμεύσει 50 δισ. δολάρια για την ενίσχυση της μάχης απέναντι στον νέο κορωνοϊό.

Η απόφαση της κυβέρνησης ανοίγει τον δρόμο για να χαλαρώσουν οι κανονισμοί που αφορούν την ασφαλιστική κάλυψη για παροχές υγείας και μπορεί επίσης να επιταχύνει την ανέγερση νέων νοσοκομείων καθώς και την έρευνα για τη θεραπεία του Covid-19. Σηματοδοτεί ωστόσο και στροφή 180 μοιρών για τον Τραμπ, ο οποίος επανειλημμένως συνέκρινε τον κορωνοϊό με εποχική γρίπη και επέμενε ότι η κυβέρνησή του τα είχε όλα υπό έλεγχο.

Αρκετές πολιτείς έχουν ήδη λάβει ορισμένα μέτρα σε μία προσπάθεια να περιορίσουν τη διασπορά του κορωνοϊού, όπως την απαγόρευση συναθροίσεων, τα αθλητικά γεγονότα και το κλείσιμο των σχολείων.

Το καθεστώς εκτάκτου ανάγκης θα επιτρέψει στις πολιτείες να ζητήσουν τη στήριξη της ομοσπονδιακής κυβέρνησης έως και στο 75% των δαπανών που περιλαμβάνουν έκτακτο προσωπικό, ιατρικά τεστ, ιατρικό εξοπλισμό, εμβολιασμούς, ασφάλεια για ιατρικές εγκαταστάσεις κ.λπ.

Βάσει του νεότερου απολογισμού, στις ΗΠΑ καταγράφονται 1.701 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 40 θάνατοι.

Είναι ελάχιστες οι φορές από το 1960 που έχει κηρυχθεί έκτακτη ανάγκη στις ΗΠΑ και μόνο δύο αφορούσαν επιδημίες.

Ακολουθήστε το PeristeriNews.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για το Περιστέρι και όχι μόνο!







Related posts

Στο νοσοκομείο ο πάπας Φραγκίσκος

Peristeri News

Η κηδεία του Αλεξέι Ναβάλνι θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου στη Μόσχα

Peristeri News

Η Σουηδία και επίσημα 32ο μέλος του ΝΑΤΟ

Peristeri News

Leave a Comment