Viber
PeristeriNews.gr
Κοινωνία

ΑΑΔΕ: Διήμερο λουκέτο σε αναψυκτήριο πολιτικού κόμματος



Εξωκοινοβουλευτικό, πολύ μικρό σε δύναμη πολιτικό κόμμα που εκμεταλλευόταν αναψυκτήριο, αλλά το εμφάνιζε ως χώρο συγκέντρωσης των μελών του (εντευκτήριο), δίνοντας στους πελάτες κουπόνια του αντί για αποδείξεις, έπεσε στο «δόκανο» της ΑΑΔΕ.

Ειδικότερα, σε παραλία στο Αίγιο, οι ελεγκτές της ΑΑΔΕ εντόπισαν αναψυκτήριο που εκμεταλλευόταν μέρος του αιγιαλού. Ως εκμεταλλευτής τού αναψυκτηρίου φερόταν πολιτικό κόμμα, μέσω δωρεάν παραχώρησης που είχε κάνει προς τον φορέα ο προηγούμενος διαχειριστής της εγκατάστασης.

Το αναψυκτήριο δεν είχε δηλωθεί ως επαγγελματική εγκατάσταση και παράλληλα δεν είχε δηλωθεί η άσκηση οικονομικής δραστηριότητας κερδοσκοπικού χαρακτήρα από τον συγκεκριμένο πολιτικό φορέα. Ο οποίος, αντί της έκδοσης αποδείξεων λιανικής πώλησης, παρείχε στους πελάτες κουπόνια οικονομικής ενίσχυσης του κόμματος, ισόποσης αξίας με τα προϊόντα που αγόραζαν οι πελάτες (καφέδες, σάντουιτς κλπ).

Οι ελεγκτές διαπίστωσαν ότι δεν είχαν εκδοθεί 933 αποδείξεις, αξίας περίπου 4.700 ευρώ. Επιβλήθηκε λουκέτο 48 ωρών, ενώ η επιχείρηση ελέγχεται και για το σύνολο των φόρων που δεν έχει αποδώσει.

Πηγή: ΑΜΠΕ


Κάντε εγγραφή στο κανάλι του PeristeriNews.gr στο Viber ή επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας εδώ





Related posts

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα εκμετάλλευσης ανηλίκων (video)

Peristeri News

ΕΦΕΤ: Ανακαλείται μη ασφαλές τρόφιμο

Peristeri News

Περιστέρι: Συνελήφθη 51χρονος για διάρρηξη ATM

Peristeri News

Leave a Comment